Morrissey prati primjer The Bossa i najavljuje seriju nastupa na Broadwayu uoči novog albuma!
6. ožujka 2019.
Nikola Knežević (2787 Članci)
Podijeli

Morrissey prati primjer The Bossa i najavljuje seriju nastupa na Broadwayu uoči novog albuma!

Kultni britanski glazbenik, pionir Brit popa i bivši frontmen Smithsa odradit će niz koncerata u Lunt-Fontanne Theatretu na Broadwayu sve do 24. svibnja kad će objaviti novi album “California Son”

Iako prati primjer puno popularnijeg kolege Brucea Springsteena ova serija nastupa neće biti ni po čemu slična Gazdinoj jer će trajati samo 9 dana, ali za njegove obožavatelje će to biti prava poslastica, kao i za Morrisseya kojemu će to biti debi na daskama Broadwaya. Nastupe će održati od 2. do 11. svibnja uoči izlaska novog albuma “California Sun” koji izlazi 24. svibnja za Etienne Records/BMG.

Album je najavljen nedavno Morrisseyevom verzijom pjesme “It’s Over” Roya Orbisona što dovoljno nagovještava o čemu će biti riječi na albumu. Obradit će sjevernoameričke autore 60-ih i 70-ih godina poput Dionne Warwick, Carly Simon, Boba Dylana, Joni Mitchell, Garyja Pucketta, The Fifth Dimension, gay ikone Jobriath i folk aktivista Phila Ochsa i Buffy Sainte-Marie. Pjesme će pjevati i uz neke gostujuće glazbenike kao što su Billy Joe Armstrong, Ed Droste i Sameer Gadhia.

Jedan od najutjecajnijih glazbenika Brit popa tako će obraditi pjesme nekih od najutjecajnijih glazbenika sedmog i osmog desetljeća prošlog stoljeća što će biti njegov 12. studijski solo album.