Uzeda, Lovely Quinces, Seine, Neon Lies i Kike Dok nova imena SuperUho festivala
19. srpnja 2019.
Music Box (6698 Članci)
Podijeli

Uzeda, Lovely Quinces, Seine, Neon Lies i Kike Dok nova imena SuperUho festivala

Dva tjedna je do početka festivala i došlo je vrijeme za završna festivalska imena. Na 6. SuperUho Festivalu u Primoštenu nastupit će talijanski noise math kvartet Uzeda, te domaće snage Lovely Quinces, Seine, Neon Lies i Kike Dok.

Ako ste se ikad zapitali zašto Steve Albini toliko često boravi u Italiji razlog ćete imati prilike vidjeti na ovogodišnjem SuperUhu u Primoštenu. Poznanstvo ovog kultnog glazbenika i producenta, te sicilijanskog benda Uzeda datira još od početka devedesetih i njihovog susreta neposredno nakon izdavanja njihovog prvog albuma. Ubrzo se rodilo neraskidivo prijateljstvo, a Albini je postao snimatelj i producent svih budućih albuma grupe, dok je istovremeno Uzeda odgovorna za većinu koncerata i turneja koje je Albini s grupom Shellac odsvirao u Europi tijekom zadnja dva desetljeća. Nakon trinaestogodišnje diskografske pauze Uzeda je prije tjedan dana objavila svoj povratnički album “Quocumque jeceris stabit” za cijenjenu etiketu Temporary Residence Limited iz Brooklyna, nakon čega su se krenuli na talijansku turneju u sklopu koje će odsvirati niz velikih koncerata, ali i nakratko prijeći granicu kako bi u Primoštenu pokazali zašto se Albini, kao i brojni drugi glazbenici, već desetljećima oduševljava ovim noise math rock kvartetom.

Kako je SuperUho stiglo do svog šestog izdanja, a Dunja Ercegović, poznatija kao Lovely Quinces, još nije nastupila na ovom festivalu, organizatori su odlučili tu nepravdu napokon ispraviti. Uz nju od domaćih snaga dolaze i Seine, Neon Lies i Kike Dok.

Festivalske ulaznice po cijeni od 220 kuna dostupne su na našim prodajnim mjestima, na ulazu festivala ulaznice bit će 250 kuna, dok je cijena kamp ulaznice 150 kuna.

Ulaznice se mogu kupiti u Dirty Old Shopu i Rockmarku te putem njihovih web shopova.