River Jazz Fest plovi od Županje do Vučedola
14. kolovoza 2019.
Music Box (10906 Članci)
Podijeli

River Jazz Fest plovi od Županje do Vučedola

Glazbeni festival na tri rijeke ove godine donosi najbolje od modernog i tradicijskog glazbenog izraza s domaćim potpisom.

River Jazz Fest sprema se isploviti u svoju šestu avanturu u kojoj će jedinstvenim ugođajem i kulturno-glazbenim atrakcijama povezati tri hrvatska grada i tri hrvatske rijeke. Županja, Osijek i Vukovar, te njemu blizak Vučedol, mjesta su višeslojne hrvatske kulture koje je stoljećima povezivao život na opjevanim rijekama, Savi, Dravi i Dunavu, a posljednjih godina spaja ih upravo River Jazz Fest i misija očuvanja, prezentacije i interpretacije lokalnog identiteta, povijesti, kulture i umjetnosti.

River Jazz Fest se ove godine održava u periodu od petka, 23. kolovoza do subote, 31. kolovoza, a gradovi Županja i Osijek te Muzej vučedolske kulture u blizini Vukovara, jedan od najljepših i najzanimljivijih muzeja na našem području, postat će epicentar kulturnih događanja s naglaskom na glazbene atrakcije koje nose domaći potpis. Nastavljajući tradiciju prethodnih izdanja, festival koji plovi spojit će najbolje od modernog i tradicijskog glazbenog izraza – bit će to spoj hrvatskog etna te fuzija jazza i improvizirane glazbe inspirirane tradicijama svih dijelova svijeta. Na ova glazbena putovanja posjetitelje festivala vodit će Aftershock, Yogi Lonich Trio, Atma Mundi Ensemble, Hojsak & Novosel, Soul Stash, Bruno Mičetić Kvintet, Vedran Zec Kvartet i Pavle Jovanović Kvartet, a da se večeri nastave u rasplesanom tonu funka i jazza pobrinut će se DJ Umbo.

Uz vinska i gourmet iskustva koja može ponuditi samo Slavonija, u popratnom dijelu festivala, od 25. do 29. kolovoza u Gradskoj knjižnici u Županji, Ekološkoj Udruzi vodenica u Osijeku i Muzeju vučedolske kulture posjetitelji mogu iskusiti identitet, povijest i kulturu ovih krajeva kroz radionice tradicijskih instrumenata, glazbene radionice za djecu, prezentacije i tribine.

Devet dana jedinstvene atmosfere River Jazz Festa sjajna su prilika da otkrijete sve draži kulture i tradicije međurječja na samom istoku Lijepe naše. Pridružite nam se od 23. do 31. kolovoza na 6. izdanju festivala koji plovi!

Foto: Mare Milin