Björk objavljuje “Utopia” box set s 14 ručno izrađenih flauta
17. kolovoza 2019.
Nikola Knežević (2787 Članci)
Podijeli

Björk objavljuje “Utopia” box set s 14 ručno izrađenih flauta

Björk je uvijek za neke bila čudna, a za neke jedinstvena. Nakon što je ranije ovog mjeseca objavila video spot za pjesmu “Losss” s albuma “Utopia”, sada je najavila i poseban box set koji slavi ovaj album.

Za razliku od proteklih izdanja ovaj box set će biti doista jedinstven jer je za tu potrebu ručno izrađeno 14 flauta. Ovaj instrument je imao važnu ulogu na albumu, pa tako i nije iznenađenje što će biti sastavni dio box seta.

“”Utopia” govori dosta o ptičjim pjesmama te mutaciji syntha i ptica, ptica i flauta te flauta i syntha. To je i tema koja se provlačila kroz cijeli album. Tako da sam bila zaista uzbuđena kad sam pronašla ručno izražene drvene flaute koje precizno imitiraju zvuk ptica. Stoga sam htjela vama obožavateljima pružiti priliku da dijelite ovo iskustvo sa mnom”, rekla je Björk.

 

Flaute koje oponašaju ptice napravljene su u suradnji s jednom francuskom kompanijom, a zbog njih 14, koliko ih ukupno dolazi u box setu, cijena jednog takvog izdanja bit će oko 600 dolara.

Inače, flaute su dio i njezinih live nastupa tijekom kojih želi što više dočarati originalnost albuma. Björk će nastaviti sa svojom “Cornucopia” turnejom tijekom koje će održati koncerte u Meksiku i Europi.

Foto: Santiago Felipe