Novi film Quentina Tarantina oborio rekord u domaćim kinima
19. kolovoza 2019.
Music Box (10917 Članci)
Podijeli

Novi film Quentina Tarantina oborio rekord u domaćim kinima

Domaća kino publika s velikim nestrpljenjem dočekala je 9. film Quentina Tarantina. Ovaj vikend gledatelji su u velikom broju pohrlili u kino dvorane širom Hrvatske vidjeti najnovije ostvarenje kultnog redatelja o kojem svi pričaju.

Koliko je publika bila željna novog Tarantina najbolje govori podatak kako je film u samo prva 4 dana prikazivanja pogledalo više od 27.000 gledateljaBilo jednom… u Hollywoodu već je nakon prva dva dana prikazivanja (četvrtak i petak) postao Tarantinov film s najvećom zaradom u kino otvaranju u Hrvatskoj, a kada se tome pribroje rezultati subote i nedjelje krajnje brojke još su impresivnije. Naime, dosadašnji Tarantinov rekorder bio je film Mrska osmorka (The Hateful Eight)  s 15.416 gledatelja u otvaranju dok ga je Bilo jednom… u Hollywodu prestigao za preko 12 tisuća gledatelja više!

U američkim kinima film je do sada zaradio skoro 115 milijuna dolara i time za isti period prikazivanja prestigao dotadašnjeg rekordera Nemilosrdne gadove (103.9 milijuna dolara) dok je ukupna zarada na svjetskim kino blagajnama prešla 122 milijuna dolara.
Kritičari velikom većinom imaju samo riječi hvale za ovaj prikaz zlatnog doba Hollywooda s uistinu zvjezdanom glumačkom postavom predvođenom Leonardom DiCapriom, Bradom Pittom i Margot Robbie. Tome svjedoče i visoke ocjene koje film ima na uglednim web stranicama posvećenim filmu imdb.com (8,2) i rottentomatoes.com (85%). Svi ovi podaci govore u prilog tome da se kino publika u poplavi brojnih prequelasequelaspinoffa i filmova o superjunacima, zaželjela originalnih naslova i da je Bilo jednom… u Hollywoodu definitivno film ljeta koji, ukoliko još niste, svakako morate pogledati na velikom platnu.

Uz Leonarda DiCapria, Brada Pitta i Margot Robbie, u filmu uloge su ostvarili Al Pacino, Bruce Dern, Tim Roth, Timothy Olyphant, Kurt Russell, Dakota Fanning, Damian Lewis,  Emile Hirsch, James Marsden, Michael Madsen i mnogi drugi. Ovo je ujedno i zadnja filmska uloga nedavnog preminulog glumca Lukea Perryja.