Nakon 24 godine Ivo Pogorelić objavio prvo komercijalno studijsko izdanje!
25. kolovoza 2019.
Nikola Knežević (2787 Članci)
Podijeli

Nakon 24 godine Ivo Pogorelić objavio prvo komercijalno studijsko izdanje!

Ranije ove godine najbolji hrvatski pijanist svih vremena, Ivo Pogorelić, potpisao je ugovor za izdavačku kuću Sony Classical, a sada je stigao i novi album.

Između 1981. i 1995. godine ovaj 60-godišnji pijanist snimio je 14 studijskig albuma, a nakon 24 godine diskografske stanke vratio se u studio. Novi album sadrži Rahmanjinovu drugu klavirsku sonatu te dvije Beethovenove sonate, br. 22 u F-duru, Op 54 i br. 24 u Fis-duru, Op 78.

Prilikom potpisivanja ugovora, predsjednik Sony Classicala, Bogdan Roscic, rekao je kako je Ivina diskografija jedno od sedam čuda i kako su ga već dulje vrijeme pokušali dovesti u ovu izdavaćku kuću.

“Drago mi je što je Sony zainteresiran za moj trenutni rad. Prije dosta godina osnivač ove kompanije, Akio Morita, dao mi je poklon, remasterirani set originalnih snimaka Sergeja Rahmanjinova, što je bio rezultat aplikacije tadašnje tehnologije koju su koristili inženjeri Sonyja. I na prvoj snimci za Sony sviram djelo Sergeja Rahmanjinova i vrlo sam sretan zbog ove asocijacije.”, rekao je Ivo Pogorelić.

Foto: Promo

Izvor: Gramophone.co.uk