Vrhunski poljski pijanist Leszek Możdżer otvara festival Jazz.hr/jesen
14. rujna 2019.
Music Box (10743 Članci)
Podijeli

Vrhunski poljski pijanist Leszek Możdżer otvara festival Jazz.hr/jesen

Festival Jazz.hr/jesen održat će se od 17. do 19. listopada ove godine, a organizatori su najavili bogati program tijekom kojeg će ugostiti vrhunske glazbenike iz cijeloga svijeta.

Poljski jazz pijanist, producent i skladatelj filmske glazbe, Leszek Możdżer otvorit će festival u četvrtak 17. listopada, a koncert će se održati u Dvorani Blagoje Bersa Muzičke Akademije u Zagrebu. Publika će na koncertu imati priliku poslušati i goste iznenađenja.

Leszek Możdżer smatra se najvećim otkrićem novijeg poljskog jazza. Rođen je 1971. godine, a klavir svira od svoje pete godine. Nakon što je 1992. pobijedio na međunarodnom natjecanju Jazz Juniors, čitatelji Jazz Foruma proglasili su ga najperspektivnijim glazbenikom godine 1993. i 1994. te najboljim jazz pijanistom tijekom niza godina, a bio je proglašavan i najboljim poljskim jazz glazbenikom.

Osim s najpoznatijim poljskim jazz glazbenicima, kao što su Tomasz Stańko, Janusz Muniak, Michał Urbaniak, Zbigniew Namysłowski, Anna Maria Jopek, Adam Pierończyk i Piotr Wojtasik, nastupao je i snimao s mnogim međunarodno priznatim glazbenicima, među kojima su Pat Metheny, Arthur Blythe, Buster Williams, Billy Harper, Joe Lovano, Archie Shepp, David Liebman, Lester Bowie, Marcus Miller, John Scofield, Steve Swallow i Eddie Daniels. Snimio je više od 100 albuma, od kojih mnoge kao vođa sastava ili solo. Od 2011. Leszek Możdżer je umjetnički voditelj glazbenog festivala Enter Music Festival, koji se svake godine održava u Poznanju, na obali jezera Strzeszyńskim.

Ulaznice za Możdżerov koncert, ali i za cijeli festival možete nabaviti u sustavu ulaznice.hr.