Nellcote objavili album “Disturbance in a Quiet Summer Night”
27. rujna 2019.
Music Box (10960 Članci)
Podijeli

Nellcote objavili album “Disturbance in a Quiet Summer Night”

Zagrebački kvartet Nellcote djeluje od 2010. godine, a glazba koju stvaraju možemo smjestiti na među alternative, indieja i bluesa.

Osim osnivača i glavnog autora Vinka Ergotića (vokal i gitara), te Lane Filipin (bas, back vokali), odnedavno postavu čine i Igor Ivešić (Kill In Manjaro) na gitari te Filip Barac (And The Kid) na bubnjevima. Album “Disturbance in a Quiet Summer Night” snimila je prošla postava benda, s Damirom Trputcem na bubnjevima i Lovrom Boljatom na gitari. Sniman je, miksan i produciran pod budnom paskom Luke Grubišića – Čabe (Soundbrick Studio), dok je mastering prepušten Britancu Barryju Gardneru. Naslovnicu albuma krasi rad mlade umjetnice Luise Pascu.

U zvukovnom smislu, album predstavlja svojevrsni odmak benda od prošlosti, no tematski se na prošlost oslanja. Dok se u hvaljenom EP-u “Surrender” (2017.) Vinko Ergotić kao autor predstavio intimnijim, akustičnijim zvukom i u skladu s nazivom albuma u potpunosti ogolio pred publikom i kritikom, uz potporu pune bendovske postave snima glasniji, drskiji, dinamičniji album, s više psihodeličnih elemenata. Autor se sada spreman suočiti s prošlošću – obračunava se s lošim snovima, otrovnim odnosima i nezdravom okolinom, a snažniji, energičniji zvuk benda pomaže u izbacivanju svega toga iz sebe i daleko od sebe.

Foto: Dinko Šimac