Poslušajte nikad objavljenu ranu verziju pjesme “High Hopes” Pink Floyda
29. rujna 2019.
Music Box (11094 Članci)
Podijeli

Poslušajte nikad objavljenu ranu verziju pjesme “High Hopes” Pink Floyda

Pink Floyd predstavili su ranu verziju jednog od najvećih hitova benda, “High Hopes” s cijenjenog albuma “Division Bell”, a koja će se naći na nadolazećem “The Later Years” box setu.

Tijekom rada na pjesmi “High Hopes” i albumu skinuli su dosta atmosfere i instrumentizacija fokusirajući se najviše na glasu Davida Gilmoura. Čak su i riječi malo drugačije od originala dok je drugačija verzija Davidovog gitarskog sola prisutna na zadnjim minutama pjesme.

Box set “The Later Years” sastoji se od 16 CD-a i koncentriran je na post-Roger Waters fazu benda, odnosno na Gilmourovu fazu, tj. sastoji se od studijskih uradaka, live albuma, koncertnih filmova, neobjavljenih rariteta, live izvedbi i štošta toga. Tu je i 13 sati neobjavljenog materijala na 5 CD-a, 6 Blu-rayeva i 5 DVD-a, kao i restaurirane dodatne snimke klavijaturista Richarda Wrighta te nove snimke bubnjarskih dionica Nicka Masona. Sve to kako bi se napravio kreativni balans između trojice članova benda koji su također dali veliki doprinos zvuku Pink Floyda.

Izdanje izlazi 29. studenog i uključuje koncertne filmove iz Venecije 1989. godine i Knebwortha 1990. godine.

Izvor: Rolling Stone

Foto: Dimo Safari