Londonska post-punk bomba black midi ovog tjedna u Močvari!
30. rujna 2019.
Music Box (10959 Članci)
Podijeli

Londonska post-punk bomba black midi ovog tjedna u Močvari!

Zagonetna londonska četvorka black midi okupljena je prije nešto više od godinu dana, no vrlo su brzo stekli reputaciju najvrućeg novog underground benda u zemlji, što je rezultiralo i nizom rasprodanih koncerata – uključujući Electrowerkz i Bloc u Londonu.

Do objavljivanja njihovog debitantskog singla “bmbmbm” na etiketi Speedy Wunderground, bend se postepeno koncertima probijao kroz prenapučenu londonsku underground scenu, a svoju brzo stečenu reputaciju mogu zahvaliti u prvom redu nastupima u Brixton Windmillu i frenetičnom sessionu koji su snimili za NTS radio. U međuvremenu su na Island Airwaves festivalu snimili i žestoki live session za legendarni američki KEXP radio, preko čijeg su YouTube kanala ubrzo došli u domove brojnih novih fanova diljem svijeta.

Zahvaljujući napetoj i inventivnoj svirci, u kojoj se na katkad potpuno neočekivan način izmjenjuju post-punk, jazz, math rock i elektronika, inicijalnih 300 komada singla “bmbmbm” odmah je rasprodano, tako da je morao biti nadotisnut već u prvom tjednu nakon objave. Na jednom od sad već legendarnih koncerata o kojima su se naknadno širile brojne priče zapalilo im se bas pojačalo, nakon čega su krenule špekulacije kako su to namjerno napravili da bi isprovocirali brojne velike diskografske face koje su iz zapozorja gledali “najluđi novi bend u zemlji”. Kako god bilo, black midi su krajem prošle godine potpisali za Rough Trade Records, da bi u siječnju napokon izbacili i svoj drugi singl “Speedway” kao uvod u „Schlagenheim“, album prvijenac koji je svjetlo dana ugledao u lipnju.

Na koncertu u Močvari ove srijede, 2. listopada podršku će im dati Neon Lies.

Ulaznice za koncert nalaze se u pretprodaji po cijeni od 60 kuna, dok će im u srijedu na ulazu kluba cijena biti 80 kuna.