Eddie Van Halen ponovno teško bolestan – vratio mu se rak grla!
13. listopada 2019.
Nikola Knežević (2493 Članci)
Podijeli

Eddie Van Halen ponovno teško bolestan – vratio mu se rak grla!

Kako piše Daily Mail, legendarni gitarist Eddie Van Halen, ponovno boluje od raka grla za koji vjeruje da je uzrokovan višegodišnjim držanjem metalne trzalice u svojim ustima. 

64-godišnji rock velikan, osnivač benda Van Halen, 2000. godine odstranio je otprilike treću svojeg jezika zato što je često držao trzalicu u svojim ustima, a nakon te operacije 2002. godine rak se povukao. Zadnjih pet godina ide na liječenje u Njemačku kako bi kontrolirao bolest.

Zadnji koncert Van Halen su održali 2015. godine u Hollywood Bowlu u Los Angelesu i tada su po prvi put nastupili u originalnoj postavi od 1984. godine. Upravo te godine Eddie je rekao za Billboard kako koristi metalne trzalice koje su rađene od mesinga i bakra. On sam tvrdi da je to razlog zašto je dobio rak, iako doktori imaju druge teroije, ali ne isključuju ovu mogućnost. Naravno, tu je i njegovo dugogodišnje pušenje cigareta, a nekada alkohola i droge, dok postoji i šansa da je situaciju pogoršavao boravak u studiju koji je ispunjen elektromagnetskom energijom. No, zanimljivo, pluća su mu čista.

Nadamo se da će jedan od najvećih gitarista svih vremena što prije ozdraviti i vratiti se na pozornice.

Foto: Smithsonian Institution Screenshot