Parni valjak odsvirao jedan od svojih najboljih riječkih koncerata!
14. listopada 2019.
Music Box (10723 Članci)
Podijeli

Parni valjak odsvirao jedan od svojih najboljih riječkih koncerata!

Parni valjak je u petak u Dvorani mladosti u sklopu turneje ”Runda 44” odsvirao jedan od svojih najboljih koncerata pred riječkom publikom ikad!

Velike su to riječi s obzirom da bend postoji 44 godine i da su Aki, Hus i društvo sve koncertne prostore na području Rijeke i riječkog prstena, one zatvorene i otvorene odsvirali toliko puta da ni sami ne znaju točan broj. No, da će nešto posebno dogoditi sinoć na Trsatu, bilo je jasno onog trenutka kada su se ugasila svjetla i kada se dvoranom prolomila buka uzbuđenja i odobravanja.

(c)Sasa Huzjak

Isto tako, sjajnu sviračku formu Aki, Hus i društvo, povremeno pojačani trubačima, ”stringovima” i pedal steel gitarom demonstrirali su i na novim pjesmama, skinutima sa njihovog recentnog albuma ”Vrijeme”.

(c)Sasa Huzjak

Ono što je posebno zanimljivo i što je na sinoćnjem koncertu Parnoga valjka u riječkoj Dvorani mladosti bilo jasno uočljivo, je da klasike iz njihove bogate četrdeset i četverogodišnje karijere kao i pjesme sa novoga albuma jednako vole i sa velikim zadovoljstvom pjevaju sve generacije. Tinejđeri, umirovljenici i svi između.

(c)Sasa Huzjak

Sudeći po atmosferi u publici i na pozornici, susreti Parnog valjka u ovakvom aranžmanu i formi s ovako raspoloženom riječkom publikom trebali bi se održavati pa barem jednom godišnje.

Foto: Saša Huzjak