Čarobni Zala Kralj i Gašper Šantl u pjesmi “signals” pronalaze sebe
25. listopada 2019.
Music Box (9560 Članci)
Podijeli

Čarobni Zala Kralj i Gašper Šantl u pjesmi “signals” pronalaze sebe

Iako iza sebe imaju tek jedno EP izdanje, bajkoviti Zala Kralj i Gašper Šantl već su se istaknuli kao iznimno talentirani pripadnici sve popularnijeg žanra koji spaja minimalizam i pop glazbu. Odnedavno poznati kao zalagasper, slovenski duo na snenim valovima melankolije donosi novu pjesmu „signals“. 

Pjesma „signals“ donosi snažnu poruku o istraživanju svijeta, ali i nas samih. „Svatko od nas na razne načine tumači određene stvari, što može dovesti do konflikta, ali i do lijepih trenutaka. Ova pjesma istražuje one nesporazume u komunikaciji koji se mogu dogoditi svakome od nas.“, objasnili su zalagasper značenje njihovog novog singla.

„signals“ je drugi singl koji je duo snimio na engleskom jeziku. Njihova prva takva pjesma naziva „come to me“ predstavljena je u lipnju ove godine. Iako im izvođenje pjesama na engleskom nije novost, osjećali su da je baš tada bilo pravo vrijeme za predstavljanje prvog singla na tom jeziku.

Za pjesmu „signals“ predstavljen je i animirani videospot koji je kreirao Gašperov brat Luka Šantl.

„Obožavamo animirane filmove jer se pomoću njih određeni dogođaji mogu prikazati na različite načine. Nekoliko mjeseci nakon što smo dovršili ovu pjesmu, vidjeli smo animirani film koji je napravio Luka i odmah smo znali da želimo s njim surađivati na videu za „signals“, otkrili su Zala i Gašper.

Talentirani glazbenici  će u siječnju iduće godine predstaviti izdanje naziva „4“. Riječ je o vinylu na dvije strane, a sastojat će se od dva EP izdanja. Na jednoj će se strani naći EP „štiri“, koji će biti na slovenskom jeziku, dok će na drugoj strani biti EP „four“, otpjevan na engleskom jeziku.

Slovenski je duo nedavno održao nastup na showcase festivalima Moscow Music Week  i Waves Vienna, a iduće će godine svoju čaroliju predstaviti i pred publikom Eurosonic Noordeslag festivala.

Zala i Gašper radijskim su eterima prvi put zaplovili 2017. godine, kad su objavili odlično prihvaćen debitantski singl „Valovi”, nagrađen slovenskom nagradom “Zlata pisčal” u kategoriji Pjesma godine. Pjesma se našla na njihovom EP izdanju „štiri“, na koje su uvrštene i uspješne „S teboi“, „Sebi“ i „Baloni“.  Zalagasper kreativni izričaj pronalaze i u stvaranju vizualnog identiteta njihovih pjesama, a spotovi koje su do danas predstavili na njihovom YouTube kanalu skupili su više od 4 milijuna pregleda.

Foto: Ana Šantl