IZVJEŠĆE/FOTO: HC night u KSET-u žestoko počela, a krvavo završila!
27. listopada 2019.
Luana Racan (8 Članci)
Podijeli

IZVJEŠĆE/FOTO: HC night u KSET-u žestoko počela, a krvavo završila!

Večer tvrdokornih bendova žestokih riffova s teškim breakdownovima i energičnim vokalima ispunila očekivanja.

Tvrdu HC večer koju je KSET organizirao ove subote započeo je riječki bend MBurns. Svojim upečatljivim solažama i izmjenama melodičnih i žestokih dionica, svoje fanove nisu ostavili gladnima. Kretnjama na bini, kao i među publikom pozivali su publiku na circle pit. U početku razrijeđena publika, uskoro se počela približavati stageu, a KSET je sa svakom sljedećom pjesmom postao puniji. MBurns je ovom prigodom odlučio premijerno izvesti i novu pjesmu “The Rapture” koja lagano odstupa od standardnog stila benda, ali po reakcijama publike, dobila je veliki plus!

Večer su nastavili grčki bend Above Us The Waves koji su u sklopu svoje europske turneje odlučili udružiti snage s domaćim bendovima i pokazati se hrvatskoj publici. Grcima ovo nije bilo prvo gostovanje u Hrvatskoj jer su 2018. godine imali priliku pokazati se u Medici gdje su također svirali rame uz rame s ThroaTTwisteRom. Bez obzira na poteškoće lošeg ozvučenja kluba, pogotovo u slučaju vokala, dečki su energično dali sve od sebe i razbacali se u publici. Iako generični po svom stilu, progresivnim dionicama i kompleksnim riffovima dečki su pokazali znanje. Publika je bila dosta statična za vrijeme Above us The Waves benda ili je možda samo čuvala snagu za ono što tek dolazi!

S druge strane ThroaTTwisteR su pokazali što mogu i opravdali svoj status glavnog benda HC večeri! Svojim energičnim riffovima, kompleksnim bubnjarskim dionicama kao i vrhunskim vokalnim tehnikama, bend je žestoko razdrmao sad već puniji klub! Kretnjama i plesanjem na stageu dogodila se neočekivana povreda arkade kod vokala Gorana, ali bez obzira na curenje krvi po licu nastavio je profesionalno odrađivati svoj dio posla i brisati lice majicom koja se uskoro obojila u crveno. Goran se odlučio na kraju riješiti krvave majice i pokazati odakle dolazi sva njegova energija i vokalna tehnika dok je publika vidno znala tekstove pjesama i pjevala uz njega.  Gotovo na svakoj pjesmi publika je odlazila u mosh pit, a gitarista Domagoja je u jednom trenutku na ramenima podigao fan iz publike i tako ga nosio po klubu dok je ovaj nastavio neometano svirati. Bend je za bis odlučio počastiti publiku obradom pjesme “(Sic)” popularnog nu metal benda Slipknot.

Žestoka i krvava večer opravdano je nazvana tvrdokornom, bez obzira na to što je posjećenost mogla biti bolja, bendovi i publika koja je došla dobro su se zabavili!

Foto: Nikola Knežević