Bivši gradonačelnik Kutine, Andrija, ima novu pjesmu – “Dugo”
8. studenoga 2019.
Music Box (6697 Članci)
Podijeli

Bivši gradonačelnik Kutine, Andrija, ima novu pjesmu – “Dugo”

Andrija Rudić potpuno je novo ime na glazbenoj sceni mada ga mnogi poznaju kao bivšeg gradonačelnika Kutine i visoko pozicioniranog javnog djelatnika što u gradu što u županiji. Danas Andrija pokušava snimiti prvi glazbeni album sa svojim autorskim pjesmama i želi se maknuti što dalje od politike i svega lošega što ona predstavlja.

Godinu dana nakon politike uredio je svoj kućni glazbeni studio i vratio se prvoj ljubavi – glazbi. Još kao srednjoškolac bavio se izdavanjem audio-kazeta sa snimkama glazbe koja bi se danas zacijelo nazivala ‘indie’.

I tijekom svog gradonačelničkog mandata Andrija Rudić sudjelovao je u radu lokalne klape Škrlec, a svirao je i u unplugged bendu Kutinski glazbeni sindikat. Njegov dosadašnji glazbeni rad uključuje štošta: objavio je remiks naslovne skladbe na debi albumu Ivan Kapec Trija „Lancun“, a njegov „Ljetnikovac – Summer House“ izašao je i na „Lagano, lagano“ kompilaciji u izdanju Aquarius Records. Snima i glazbu za
reklame, ali svoj vlastiti glas još nije pustio u onom užem autorskom smislu.

Do prije godinu dana nitko nije čuo kako Andrija zvuči, odnosno kako Andrija uistinu pjeva, sve dok u jednoj noći nije snimio pjesmu kojom je iznenadio ne samo svoje ukućane, nego i samog sebe.

“Život je prekratak da bi se čekalo… Kad sam bio mlad, nisam imao dovoljno hrabrosti uhvatiti se u koštac s takvim načinom života i pokušajem da se realiziram kroz glazbu”, kaže Andrija.

Da bi dovršio album, te pokrio sve troškove snimanja pokrenuo je crowd-funding kampanju kojom želi sakupiti 30.000 kn. “Iako sam bio u politici, nisam opernatio“, sam se šali Andrija na račun politike.

Svatko tko donira novac i time pomogne objavljivanje njegovog debi albuma „Tri metra od mora i tri godine od tebe“, dobit će na dar spomenuti album i niz drugih poklona a, bit će među prvima koji će čuti prve pjesme s albuma.

Najavni singl s albuma “Tri metra od mora i tri godine od tebe”, singl “Ne daj mi” izašao je prije ljeta, a novim singlom „Dugo“ najavljuje skori završetak albuma. Glazbu, tekst i aranžmani potpisuje Andrija Rudić. Produkciju, mix i mastering potpisuju Višeslav Laboš i Danijel Drakulić u  suradnji s Andrijom.