IZVJEŠĆE/FOTO: #BRUCIFER okupio veliki broj (ne)studenata, a sve zbog najluđe Brucošijade u gradu!
10. studenoga 2019.
Luana Racan (8 Članci)
Podijeli

IZVJEŠĆE/FOTO: #BRUCIFER okupio veliki broj (ne)studenata, a sve zbog najluđe Brucošijade u gradu!

Uspješno je završila još jedna Brucošijada FER-a na kojoj su se studenti i posjetitelji odlično zabavili uz 16 kvalitetnih izvođača!

Sve se izvodilo na 3 pozornice koje su bile raspoređene po FER-u, tako da su posjetitelji mogli birati gdje će slušati svoje omiljene izvođače. Ludu kuću zabave i provoda otvorio je pop rock bend Terminator koji je svojim energičnim nastupom uspio zagrijati prvi val publike. Na drugom stageu su paralelno započeli  mladi punk rockeri Trophy Jump sa svojim brzim punk ritmovima i skladnim melodijama. Publika je počela biti sve brojnija.

Studenti koji su volontirali na događanju pazili su da svaki detalj bude kako treba odrađen. Šankovi su bili otvoreni na nekoliko lokacija, studentice su dijelile balone i kokice koje su nestale prije ponoći zbog potražnje, dok je još samo ostala šećerna vuna koja je također malo nakon ponoći nestala.

Nakon Terminatora uslijedio je deveteročlani bend Mnogi Drugi. Svojim zanimljivim glazbenim dionicama i specifičnim zvukom uspjeli su dobro zabaviti već tada mnogobrojnu publiku. Energičnom glazbom, ludim završecima pjesama, zamjenom članova po instrumentima, kao i netipičnim instrumentima za bend takve vrte poput mandoline, truba, midi syntha te 2 back vokala, definitivno su imali jedan od najupečatljivijih nastupa večeri. Na drugom stageu, u isto vrijeme, nastupao je psihodelični rock bend Igralom. Uz poliritmiju i laganije pjesme melankoličnog prizvuka s psihodeličnim lightom uspjeli su dotaknuti svoju publiku koja se na sve to irasplesala.

Na prvom stageu kreće She Loves Pablo i od tada počinje pravo ludilo. Mnogobrojna publika popratila je ovaj stoner rock bend s pjevanjem, plesanjem i ovacijama. Snažnom i energičnom glazbom pokrenuli su sve veselije posjetitelje, a u tom trenutku krenuo se otvarati i elektronički stage. Oni koji su bili željni dobrog plesa definitivno su se zadržali tamo gdje su atmosferu održavali odlični Full Ferry, Mimi i Jan Klinčl.

Kreće grand finale u punim prostorijama fakulteta. Svemirko je na glavnom stageu napravio odličnu atmosferu koju je publika prigrlila, a bend popratila glasnim pjevanjem. Indie pop nikad nije bio popularniji. S druge strane Zoster je svojim eksperimentalnim rock and roll zvukom, psihodeličnim solažama i ponekim rap dionicama oduševljavao publiku punih sat vremena. Slijedi pravo ludilo uz Sajsi MC, repericu koja je dočekana raširenih ruku. Njen energičan nastup ostavio je pamtljiv trag za prostore FER-a.

Na prvom stageu slična situacija samo u rockerskijem izdanju – Brkovi su napravili štalu koju samo oni mogu napraviti. Sa specifičnim spojem folk i rock glazbe, na prvu ruku dva nespojiva žanra, imali su ponovno ludu, raskalašenu i energičnu publiku koja zna sve tekstove pjesama. Ništa manje energično nije bilo ni na nastupu sve popularnijeg benda Porto Morto koji su nas osvojili svojim neobičnim zvukom i scenskim nastupom. S kućama na glavi i pjesmom „Kuća“ opet su stvorili jedan od najupečatljivijih trenutaka festivala. Bilo je nevjerojatno gledati kako svi pjevaju na sav glas njihove pjesme i gibaju se u nekom svom specifičnom svemiru. Vojko V kao headliner glavnog stagea rasturio je do kraja sve što se rasturiti dalo. Započeo je set listu pjesmama „Ne može“, „Cillit bang“  i „Zovi čovika“ i time razbudio i one koji su se možda uspavali u 3 ujutro te vratio u život. Finale završavaju Slovenci Koala Voice i atmosferični bend iz Virovitice Zmaj koji su zabavljali do kraja preostalu publiku.

Bila je to večer za pamćenje, pogotovo za sve studente (ne samo FER-ovce) kojima je Brucošijada sigurno najvažniji događaj u godini!

Foto: Nikola Knežević