Dogma s novim singlom “Maske” objavila i peti album “Nemir”
16. studenoga 2019.
Music Box (11099 Članci)
Podijeli

Dogma s novim singlom “Maske” objavila i peti album “Nemir”

Pulska rock skupina Dogma objavila je svoj peti studijski album simboličnog imena “Nemir” na kojem donose 11 pjesama. Sniman je u više studija, ali većina pjesama je snimljena u studiju PartyZan u Rojcu, gdje je većinu materijala snimao, miksao i masterirao Perica Šuran.

Na albumu se nalaze i pjesme koje smo imali prilike čuti kao singlove, među kojima i naslovnu pjesmu “Nemir” feat. Maja Griparić, “Koliko treba do tebe” te duete sa Sašom Antićem – “Glavom u prsi (ka Zidane)” i “Sole”, kojima je Antić zaokružio svoju treću suradnju s Dogmom.

Album “Nemir” predstavljaju novim singlom/videospotom za pjesmu “Maske”, u kojoj vokalno gostuje talentirana glazbenica Barbara Munjas, na trubi Branko Strepin i Luka Žužić na trombonu.

Kao što i sam naziv pjesme kaže, ‘Maske’ pričaju o maskama koje svi nosimo ili stavljamo ovisno o situacijama i prilikama, gubeći pritom sebe i zaboravljajući na svoja prava lica. Autor teksta je Sandro Pettener, a glazbu, produkciju i aranžman zajedno potpisuju članovi benda (Sandro Pettener, Zoran Stojković, Tonči Pavlinović, Toni Selaković).

Glavni akteri spota snimljenog u društveno kulturnom centru ‘Rojc’ su Barbara i Sandro, a snimio i montirao ga je Mladen Đaković (No Production).

„Nemir je prisutan svuda oko nas, svatko ima unutarnje borbe i nemire, odnosno demone“, objasnio je  frontmen benda Sandro Pettener te nadodao kako je svaki album dio nove faze, a „Nemir“ je nazvao njihovim do sada, najzrelijem albumom.

Vjerni svom zvuku i ne podilazeći nikome, Dogma stvara i živi svoju glazbu gotovo četvrt stoljeća. Ta ih značajna obljetnica očekuje u narednoj 2020. godini i tim povodom najavljuju koncertne promocije albuma:
13.12.2019. Vinyl – Zagreb 
21.12.2019. Advent u Poreču
26.12.2019. Circolo – Rovinj
28.12.2019. Rock caffe Labin – Labin
23.01.2020. Kino Šiška – Ljubljana