Pozitivan koncert odlazi u povijest uz najmoćnije izdanje i dvostruku Dubiozu kolektiv
18. studenoga 2019.
Music Box (10906 Članci)
Podijeli

Pozitivan koncert odlazi u povijest uz najmoćnije izdanje i dvostruku Dubiozu kolektiv

Vikend pred nama označiti će Pozitivan koncert, naša najznačajnija i najdugovječnija dvoranska svirka koja će 15. izdanjem ujedno i završiti svoj put. S Dubioza Kolektivom, kao headlinerom oba dana, i uz najjači lineup dosad, velikim dvodnevnim događanjem 22. i 23. studenog u Velikoj dvorani zagrebačkog Doma sportova Pozitivac odlazi u povijest.

Jedan od najvećih glazbenih događaja u kalendaru petnaesti će put zaredom poslati pozitivnu poruku kroz glazbu i obilježiti Svjetski dan AIDS-a u obliku dvodnevnog festivala. Pozitivan koncert u svojih je 15 godina postao i jedan od najmasovnijih koncerata u regiji, višestruko ispunivši svoju misiju, uz utjecaj na mnoge generacije i stvaranje zdravijeg i odgovornijeg društva.

Od početka 2005. godine kada je cijela priča započela u rasprodanoj zagrebačkoj Tvornici kulture, preko dvorane Dražena Petrovića, pa sve do “Jedinice” Doma sportova koja mu je baza od 2011. godine Pozitivac je ugošćavao najvažnija imena regionalne scene. Štoviše mnogima je upravo svirka na ovom događaju predstavljala jedan od najistaknutijih momenata karijere, a događaj je kalendarski zaključao godinu, slično kao što je desetak godina ranije radilo Fiju Briju okupljanje. Tijekom desetljeće i pol na lineup Pozitivca upisali su se izvođači kao što su Dubioza Kolektiv, Hladno pivo, Josipa Lisac, Bajaga, Darko Rundek, PipsChips&Videoclips, Urban&4, Kawaski 3P, Brkovi, TBF, Jinx, Elemental, Let3, Goran Bare & Majke, Massimo, S.A.R.S., Laibach, Jonathan, Repetitor, M.O.R.T., Dječaci, Punčke, High5, Quasarr, Kandžija i Gole žene, Lollobrigida, One Piece Puzzle, Leut Magnetic, Svadbas, Ramirez, kao i internacionalna imena Stereo MCs, Hugh Cornwell, Editors i mnogi drugi.

Ukupno je pozornicama Tvornice, Cibone i Doma sportova prošlo gotovo 50 izvođača čije nastupe je pratilo više od 150 tisuća posjetitelja. Počevši gotovo skromno, uz 2000 ljudi na prvom izdanju, koncert je zadržao konstantu rasprodanog događaja uz zdrav rast do pune Velike dvorane Doma sportova postavši već duže vremena jedini domaći urbani događaj koji puni taj omiljeni gradski prostor.

Snažna edukativna komponenta uz moćne i angažirane poruke mladima o svjesnosti očuvanja zdravlja, odgovornog ponašanja, anti-diskriminacije te o potrebi za AIDS-free generacijom naglašavana je kroz jaki lineup i glazbene ikone i imena koja dopiru do mladih. Upravo to je bila misija Pozitivnog koncerta koja je, uzmu li se u obzir impresivne brojke koje HUHIV, suorganizator događaja, bilježi već godinama u svom radu, u potpunosti uspjela. Ipak, kako se glazba i trendovi drastično mjenjaju iz godine u godinu i sam Pozitivan koncert treba pronaći način kako komunicirati s mlađom publikom na koju je od početka stavljan fokus. Stoga ovo posljednje izdanje ne zatvara u potpunosti vrata za sobom, već ostavlja mogućnost da se koncert u novom konceptu vrati na scenu.

15. POZITIVAN KONCERT

Pozitivan koncert je uvijek posebnu pažnju davao kreiranju lineupa dovodeći velika, važna i jaka glazbena imena. Petnaesto izdanje, kreirano je s istom premisom, ali i uz želju da bude najveće i najmoćnije do sada. Program je stoga iskombinirao najbitnijeg izvođača iz povijesti Pozitivca, kao dvodnevnog domaćina, s legendarnim glazbenicima i uzbudljivim akterima scene. Zanimljivo je da je njih čak troje već rasprodavalo Veliku dvoranu Doma sportova prodavši pritom gotovo 40.000 ulaznica.

Petak, 22. studenog

20:00 Manntra

Novi veliki hrvatski glazbeni izvozni proizvod uspješno gradi internacionalnu karijeru, a publici će predstaviti svoj sjajan album “Oyka!”.

20:45 Mile Kekin

Miletov solo album “Kuća bez krova” jedno je od najhvaljenijih domaćih izdanja 2018. godine, a odsvirati će ga uz svoj novi fantastičan bend.

21:40 Darko Rundek & Ekipa

Veliki Darko Rundek sa svojom Ekipom je napunio Veliki Dom sportova 2017. godine, a sad se vraća s repertoarom koji će prošetati od Haustora do solo radova.

23:00 Dubioza Kolektiv

Svojevrsni domaćini posljednjeg Pozitivca svaki će dan odsvirati pun, ali različit koncertni set.

Subota, 23. studenog

20:00 Antenat

Najvažnije subreggae ime naše scene, zagrebački Antenat već više od 20 godina oduševljava eksplozivnom mješavinom različitih utjecaja, od reggaea i duba, preko ska i punka, do world-musica.

20:45 Tram 11

Naš najveći hip hop bend novu je stranicu svoje povijesti ispisao mitskim povratničkim nastupom 11.11.2017. upravo u Velikoj dvorani Doma sportova. Target i Woo debitanti su Pozitivca I jedan od bendova koji će najiskrenije donijeti duh Zagreba na pozornicu.

21:40 Dubioza Kolektiv

Dubioza će i u subotu odsvirati puni set. Grupa u Zagreb stiže neposredno nakon objave prvog live albuma i najave novog studijskog materijala nazvanog “#fakenews” čija objava je planirana za siječanj.

23:30 Krankšvester

Čast da stave točku na Pozitivan koncert pripala je najotrovnijem rap dvojcu ovih prostora – grupi Krankšvester.

Vrata Doma sportova svaku večer će se otvoriti u 19:00. Zbog velike gužve otvoreni će biti svi dostupni ulazi u Dom sportova, od kojih će jedan, na lijevom djelu terase s koje se ulazi u dvoranu, biti označeni fast lane za posjetitelje koji su svoje ulaznice kupili online.

U prodaji se trenutno nalaze jednodnevne ulaznice po 90 kn, a ostane li ih na dan koncerta cijena će im biti 100 kn.

U prodaji su bile i dvodnevne festivalske ulaznice koje se u petak 22. studenog moraju na blagajni zamjeniti za narukvicu s kojom se oba dana ulazi u dvoranu. Te ulaznice nisu prenosive, a ukoliko posjetitelj ne dođe prvi dan drugu večer je ne mora mijenjati za narukvicu već direktno ulazi u Dom sportova. Blagajne dvorane, za kupovanje ulaznica i zamjenu ulaznica za narukvice, bit će otvorene na dane koncerata od 19:00.