PREMIJERA: Mladi rockeri Demode donose vam “Bezbroj boja”
21. studenoga 2019.
Music Box (10907 Članci)
Podijeli

PREMIJERA: Mladi rockeri Demode donose vam “Bezbroj boja”

Bezbroj boja“, prvi singl grupe DEMODE, govori o onom slatkom trenutku kad se zaljubiš. Sve stvari koje su se do sada činile uobičajene, rutinske ili čak pomalo dosadne odjednom dobivaju novu dimenziju zbog te posebne osobe koja je ušla u tvoj život. Taj dobar osjećaj unosi jednu drugu vrstu energije i jednu novu životnu radost od koje odjednom sve postaje moguće, baš kao u bajkama ili snovima.

DEMODE je retro-pop sastav u formatu koji je na našim područjima zanemaren, ili čak pomalo i zaboravljen. No, trendovi se vraćaju, možda ne uvijek u formi u kojoj su bili za svojih zlatnih godina, ali ipak pronalaze pukotine kroz koje se u nekoj “svježoj” varijanti vrate na scenu.

Svojim zvukom, melodijama i tekstovima DEMODE podsjeća na nešto što ste već čuli, ali ipak pronalazi načine da kreira nešto novo i uzbudljivo. Momci iz DEMODE su još mladi te studiraju ili rade. Glazbom se bave od malih nogu, a neki od njih su aktualna postava grupe October LightDEMODE su Jakov Horvatić (vokal), Ruben Horvat (klavijature i programiranje), David Mesarić (gitara), Kaleb Smrtić (bas) i Jošua Smrtić (bubanj).

Osim što predstavljaju prvi singl,dečki su snimili i prateći video spot, a otkrili su i kako je proteklo njihovo prvo snimanje:

Pripreme za spot bile su dosta intenzivne“, kaže Jakov, “Ovo nam je bilo prvo snimanje ikada, pa nismo baš mogli procijeniti što nas čeka. Snimanje studijskog djela bilo je u Zagrebu pa smo sve rekvizite vukli iz Čakovca – od uzbuđenja smo svakojak namještaj ubacili u kombi misleći kako ćemo ga iskoristiti u spotu – na kraju smo zbog vremenskog ograničenja sve to samo vratili u kombi i odvezli kući. Mi na sjeveru kažemo: “Martin v’ Zagreb, Martin z’ Zagreba“.