U2 iznenadio obožavatelje i objavio potpuno novu pjesmu “Ahimsa”
22. studenoga 2019.
Music Box (10920 Članci)
Podijeli

U2 iznenadio obožavatelje i objavio potpuno novu pjesmu “Ahimsa”

Legendarni U2 iznenadio je obožavatelje i predstavio novu pjesmu „Ahimsa“, koju je sastav posvetio skorašnjem prvom koncertu u Indiji. Na pjesmi je surađivao Grammyjem i Oscarom nagrađeni skladatelj i producent A. R. Rahman.

Riječ ‘ahimsa’ na sanskrtu znači ‘nenasilje’, što je i poruka ove optimistične pjesme, koja slavi duhovnu raznolikost Indije. „Ahimsa zahjeva hrabrost i snagu, ne smije težiti korištenju oružja i zloupotrebljavanju moći. Mislim da je takav pristup potreban modernom svijetu i da je suradnja sa sastavom kao što je U2 jedinstven način da se pošalje tako bitna poruka“, izjavio je A. R. Rahman.

Važnost borbe protiv nepravde važna je i za pjevača utjecajnog rock sastava: „Oduvijek smo se zalagali za one koji su ugnjetavani. Moramo biti aktivno uključeni u proces demokracije kako bi se on mogao održati i na taj način pokazati drugima kako se osjećamo i do čega nam je najviše stalo. Poruka o nenasilju nikada nije bila važnija“, komentirao je Bono.

Pjesmu „Ahimsa“ U2 su objavili mjesec dana prije njihovog prvog koncerta u Indiji, koji će se u sklopu The Joshua Tree turneje 15. prosinca održati u Mumbaiju.