#svježasrijeda: ELIAS – švedski pjevač i kantautor s autentičnom vizijom pop glazbe
27. studenoga 2019.
Music Box (8832 Članci)
Podijeli

#svježasrijeda: ELIAS – švedski pjevač i kantautor s autentičnom vizijom pop glazbe

U našoj tjednoj rubrici #svježasrijeda predstavljamo vam interesantna nova glazbena imena iz Universal Music kataloga, za koja vjerujemo da će plijeniti pažnju publike i medija u narednom razdoblju. Naš odabir za ovu srijedu je: ELIAS!

Švedski pjevač ELIAS posjeduje glas koji privlači pažnju, a glazbu koristi kao medij za prenošenje životnih iskustava. Pjesme koje stvara posjeduju dubinu, melankoliju i rijetko viđenu osjećajnost, koje izražava uz pomoć palete raznih žanrova. U tu kategoriju spada i njegov novi singl “Neon Lights”, koji će se naći na nadolazećem EP izdanju.

„Neon Lights“ emotivna je balada koja kombinira pop i urbane zvukove te čini dio nadolazećeg EP izdanja „HIM“, zahvaljujući kojem je ELIAS savladao određene emocionalne prepreke: „Naučio sam kako otpustiti kočnice, pokazati što uistinu jesam. Suočio sam se sa suprotnostima koje čine svakodnevni život. Glazba koju stvaram posvećena je želji za slobodom“, komentirao je. Za pjesmu je predstavljen i videospot, čiju režiju potpisuje Daniel Eskils (Mando Diao, Temper Trap):

Pjevač je publici „Neon Lights“ predstavio na društvenim mrežama i otkrio kakav je bio proces nastajanja spota: „To je iskustvo bilo uistinu nezaboravno, proveli smo predivno vrijeme u prirodi, trčali šumom i penjali se na brežuljke. Svaki član tima bio je neopisivo predan cilju da iz zajedničke vizije proizađe nešto usitinu pamtljivo i jedinstveno. Zahvalan sam svima koji su to omogućili.“

ELIAS se u Švedskoj istaknuo kao jedan od najperspekivnijih novih izvođača, a veliko priznanje dobio je i u obliku nominacija za švedski Grammy. Glazba koju stvara vuče inspiraciju iz rada soul kraljica Nine Simone i Roberte Flack, s kojima dijeli autentičnost i snažan glas. Osim strasti prema stvaranju pjesama, ELIAS se ističe i kao predan pisac, neprimjetan promatrač koji doživljaje vanjskog svijeta pretvara u pjesme s kojima se možemo poistovjetiti i koje nam donose nadu.

Čitava #svježasrijeda playlista dostupna je za slušanje OVDJE.