“Meso”, nova pjesma Goblina s kojom stižu u Zagreb
29. studenoga 2019.
Music Box (11096 Članci)
Podijeli

“Meso”, nova pjesma Goblina s kojom stižu u Zagreb

Ususret zagrebačkom nastupu u Močvari 7. prosinca, utjecajni šabački punk rockeri Goblini objavili su singl „Meso“ kojim najavljuju novi album poslije šest godina diskografske pauze.

Upravo predstavljen lyric video za pjesmu „Meso“ otvara novi studijski album „Jedina“, izdanje čiji je izlazak najavljen za 4. prosinca, a donosi 10 novih autorskih pjesama. Goblini su nastali 1992. godine u Šapcu kada su bend osnovali Alen Jovanović (gitara), Vladislav Kokotović (bas) i Branko Golubović (vokal). Tijekom devedesetih su stekli izuzetnu popularnost u Srbiji i regiji, posebno u Sloveniji te postali jedan od najutjecajnijih bendova ovih prostora. Dosad su objavili pet studijskih albuma, dva live izdanja i jednu kompilaciju. Bend je privremeno prestao s radom 2001. godine, a poslije gotovo deset godina pauze vratio se na scenu sredinom 2010. kada im izlazi dokumentarni film „Ima nas gomila“ koji prikazuje početke benda, razvoj i popularnost. Sljedeće godine kreću na veliku povratničku ex-yu turneju, a 2013. godine izlazi im album “Roba s greškom”.

Na zagrebačkom nastupu 7. prosinca u Močvari predstavit će presjek karijere uz neizostavne hitove “Cipjonka”, “eLeSDi se vraća kući”, “Anja volim te”, “U magnovenju”, “Voz” i brojne druge. Igranje po vlastitim pravilima te jaka povezanost i iskreno razumijevanje unutar benda uvelike su doprinjeli njihovoj održivosti na sceni. Podršku na koncertu pružit će im zagrebački Of Apes.

U pretprodaji po 65 kn, na dan koncerta 80 kn. Koncert organizira Dostava Zvuka.

Foto: Marko Ristić