Cura i Dečko predstavili svoj live act live spotom za pjesmu “Dvije polovice kruga”
1. prosinca 2019.
Music Box (9560 Članci)
Podijeli

Cura i Dečko predstavili svoj live act live spotom za pjesmu “Dvije polovice kruga”

Mnogi ne znaju, ali naša je ljubav počela na daljinu. Tih smo se prvih SMS poruka, ispunjenih ljubavnim pjesmama, prisjetili kada nam je Jakov Habjan prezentirao logo. Počastio nas je dizajnom koji nam se toliko svidio da smo ga u opjevali i potkrijepili uspomenama o početku naše ljubavi – dok smo jedan prema drugom mogli samo disati…

“Pjesma je nastala, kao i većina seta – improviziranjem nakon radnog vremena, u našem dragom domu. Posebnost ove pjesme, zbog koje smo je odlučili predstaviti prvu, kao i otvoriti set njome, je spominjani izvor inspiracije, dvije polovice kruga, koje grle se.”, kažu Cura i Dečko, glazbeno zaljubljeni par koji čine Ivan Marojević i Vanesa Petrac. Svoj uzbudljivi live act eksperiment prožet mekanim ritmovima, nježnim melodijama, sintevima i loopovima započeli su prije 3 godine, a za njima je jedan samoobjavljen EP “Cura i Dečko Idu na Vikend”.

Ovo su ljeto obilježili raznovrsnim koncertima Hrvatske, a nedavno su nastupili i u Rijeci na audio-vizualnom spektaklu “Suton” u Arheološkom parku “Principij”. Česti su gosti Dunje Knebl na etno večerima u “Začaranoj Močvari”, surađuju sa suvremenim plesačima, uglazbljuju kazališne predstave live sound designom i “Impro Jamove” s plesnim odsjekom Akademije dramske umjetnosti. Članovi su improvizacijskih kolektiva “Tu za To” i “Nomad Jam”.

Foto: Hrvoje Zalukar