#svježasrijeda: Keir – pjevač čije su pjesme stvarane izvan tradicionalnih glazbenih okvira
4. prosinca 2019.
Music Box (10960 Članci)
Podijeli

#svježasrijeda: Keir – pjevač čije su pjesme stvarane izvan tradicionalnih glazbenih okvira

U našoj tjednoj rubrici #svježasrijeda predstavljamo vam interesantna nova glazbena imena iz Universal Music kataloga, za koja vjerujemo da će plijeniti pažnju publike i medija u narednom razdoblju. Naš odabir za ovu srijedu je: Keir!

Uz strast prema glazbi, upečatljiv glas i eksplozivne refrene, Keir se nema razloga suzdržavati kad je u pitanju kreativno izražavanje. Sa samo 25 godina, ovaj pjevač i kantautor kroz svoje pjesme kanalizira razne emocije te ih spaja s alternativnim elementima, ali i utjecajima pop žanra. Takvog je zvuka i njegov novi singl „Shiver“.

„Shiver“ se sastoji od senzualnog ritma, ambicioznih melodija i surovosti tipične za alternativnu glazbu.  Pjesma je inspirirana utjecajnim soul i rock izvođačima, ali se ne oslanja na retro fetišizam, već zvuči kao blues 21. stoljeća. Umjesto korištenja klasične formule za stvaranje pjesama, Keir koristi inovativan pristup koji se ne oslanja na poznavanje teorije, već na emocije. Za pjesmu je predstavljen i zamijećen videospot:

Keir je svoj istoimeni glazbeni projekt započeo kao duo, kad mu se na bubnjevima pridružio brat Kyle. U razdoblju u kojem je pohađao fakultet u Bristolu često je nailazio na poteškoće koje su proizlazile iz njegove želje za autentičnim načinom ispoljavanja kreativnosti: “Nisam mario za glazbenu teoriju. Mislim da pjesme postaju dosadne ukoliko se stvaraju unutar tih okvira. Naučio sam pisati pjesme bez poznavanja akorada”, komentirao je.

Mladi pjevač i njegov prateći bend kombinacija su koja odlično funkcionira u studiju i izvan njega. Svojim su nastupima osvojili publiku širom Ujedinjenog Kraljevstva i Europe. Odradili su i turneju s popularnim indie sastavom The Drums, a vrlo su zamijećeni bili i na njemačkom Reeperbahn festivalu, koji se održava u Hamburgu.

Čitava #svježasrijeda playlista dostupna je za slušanje OVDJE.