Legendarni gitarist Kralja i prvoj božićnoj pjesmi i spotu “Molitva brata kvarta”
10. prosinca 2019.
Music Box (10906 Članci)
Podijeli

Legendarni gitarist Kralja i prvoj božićnoj pjesmi i spotu “Molitva brata kvarta”

Nakon što je sa singlom “Mona Lisa” zatvorio album prvijenac “Ljubav, voda i sloboda” svog zagrebačkog sastava The Miceks, legendarni gitarist i ikona domaće rock scene, Alen Kraljić Kralja, spreman je za novu, ponešto neobičniju glazbenu etapu.

Pod imenom Kralja, Alen Kraljić (oduvijek i svima znan pod ovim nadimkom) sada predstavlja božićni singl, pjesmu “Molitva brata kvarta” i prateći video spot. Novi Kraljin singl atmosferom i tekstom želi prikazati onaj pravi duh Božića koji nije iskvaren i iskomercijaliziran uz poruku koja će zagrijati mnoga srca u ovo blagdansko vrijeme. U spotu se između ostalog pojavljuju i mali utrinski majstori glume koji su zapalili pravu blagdansku iskru i unijeli toplinu i radost u čitavu priču.

“Dugo vremena nisam znao što bih s njom i sada izlazi van, na nagovor frenda svećenika i rokera koji je rekao da ona ne smije ostati u kompjuteru.” pojašnjava Kralja te nadodaje “Ova predivna pjesma slavi Boga, mir, Božić i ljubav, ne na današnji komercijalni način, već više atmosferom i energijom podsjeća na Cavea i Poguese te govori o ljubavi kao jedinom smislenom putu za nove klince.”

Pjesma “Molitva Brata Kvarta” nastala je tijekom ‘skitanja’ po Indiji, na vrući Božić 2008. godine. Na vokalu gostuje Teo Aničić, na saksu Jakša Kriletić Jordes, dok je ostale instrumente odsvirao sam Alen Kraljić, koji je ujedno i autor glazbe i teksta.

Video spot za pjesmu “Molitva brata kvarta” sniman je u legendarnim ‘utrinskim favelama’, odnosno u garaži. Režirao ga je sam Kralja, snimao Siniša Padovan Kaico, uz organizaciju Vlaste Škrbine.