Cortex Thrill slave 30 godina postojanja s novim albumom
28. prosinca 2019.
Nikola Knežević (2814 Članci)
Podijeli

Cortex Thrill slave 30 godina postojanja s novim albumom

Cortex Thrill, projekt Ive T. Montine i Svena Gleđe, koji od 1990. godine do danas stvara elektroničku glazbu koja je obišla cijeli svijet, 2020. godine slavi 30 godina postojanja.

“2020. godine će biti 30 godina moga rada produkcije elektroničke glazbe. U tom razdoblju sam producirao 50-ak vinila i u zadnje vrijeme 30 digitalnih izdanja (singlova/remixeva). Ovi vinili na zidu su jedni od značajnijih uradaka izdanih od inozemne poznate izdavačke kuće kao što su: Bonzai Music, Choice Records, Deep & Dark Records, Croatia Records, Cosmophilia, Northwest Dynamics, Pronographic Rec., Absolute Sonic Solution i dr…)”, napisao je Ivo T. Montina na društvenim mrežama uz fotografiju na kojoj se iza njega na zidu nalazi cijeli niz izdanja na kojima je glazba Cortex Thrilla.

Ivo je ujedno otkrio kako će 2020. godinu obilježiti i novi album Cortex Thrilla što bi bio njihov prvi album nakon 2015. godine i “Unique Mosaic (Perpetum of Existence)” (Soul Access), a prije njega su još objavili i “The First Contact ‘Death Star'” (Dancing Bear, 2001.). Prije toga za razne izdavačke kuće objavljivali su cijeli niz singlova, remixeva i EP-ja koji su ih lansirali u svijet elektroničke glazbe. Usput je Ivo u postu otkrio kako će novi album vjerojatno biti objavljen za njihov najvjerniji label Bonzai Records.