Veliki hit grupe A-ha, “Take on Me” dobio 4K verziju spota
31. prosinca 2019.
Music Box (11092 Članci)
Podijeli

Veliki hit grupe A-ha, “Take on Me” dobio 4K verziju spota

U glazbenom svijetu sve su popularniji restorirani stari video spotovi, pogotovo oni u modernoj 4K tehnologiji, a sada je takvu verziju dobio i veliki hit grupe A-ha “Take on Me”.

Postoje dva video spota pjesme “Take on Me”, prva je izašla 1984. godine, a druga 1985. godine kada je objavljen album “Hunting High and Low”. Drugu verziju radio je Steve Barron i koristio je mix live snimaka i animaciju olovkom, a sve kako bi ispričao jednu posebnu ljubavnu priču. Mnogi video spotovi toga vremena editirani su u formatu vrpce, stoga je originalni video spot restauriran s 35 milimetarske vrpce. Bend je čak u kratkom videu prikazao kako je izgledala restauracija jednog takvog videa s vrpce u 4K tehnologiju.

Nakon što je pjesma izašla zasjela je na vrh Billboarda, a video je postao jedan od najgledanijih na MTV-ju. Skoro 35 godina kasnije spot se pridružio društvu od milijardu pregleda na YouTube-u, a tu su još u društvu spotova prije 2000. godine “November Rain” Guns N’ Rosesa, “Smells Like Teen Spirit” Nirvane i “Bohemian Rhapsody” grupe Queen.