U Rijeku premijerno stižu portugalski stoner blues čarobnjaci The Black Wizards!
20. siječnja 2020.
Music Box (6309 Članci)
Podijeli

U Rijeku premijerno stižu portugalski stoner blues čarobnjaci The Black Wizards!

Rođeni u digitalno doba,  portugalski bend The Black Wizards, čini četvero “analognih” glazbenika koji kroz spoj stonera, psihodelije, rocka i metala promiču fuzz . Iako se nastavljaju na prethodnike u svome žanru, svojim pristupom daju određeni odmak od  zvuka na kojeg smo se naviknuli slušati, pa se može s pravom reći da su u glazbenom smislu izgradili stav i osobnost. The Black Wizards dolaze u riječki Palach 6.3.

U vrlo su kratkom razmaku evoluirali iz dobroćudnog i prilično primamljivog EP-a ”Fuzzadelic” do paklenog cjelovečernjeg albuma. Naime, prava ”The Black Wizards” eksplozija javlja se krajem 2015. godine, objavom prvog albuma “Lake of Fire”, kojeg publika prihvaća s oduševljenjem. Slijedom europskih turneja i zapaženih nastupa na festivalima, glazbeno sazrijevaju za objavu slijedećeg albuma “What the Fuzz!”, kojim potvrđuju svoj glazbeni izričaj – došlo je vrijeme da se otpuste kočnice i odjekne val jačine.

Raznim eksperimentiranjima sa zvukom dodatno potvrđuju svoju vrijednost, pritom ne izlazeći iz žanrovskih okvira, drugim rječima zvučno napreduju ne gubeći tlo pod nogama.Trećim po redu, “Reflections” ,vijugaju između svježih i nabrijanih bitova i psihodelije do nježnijih trenutaka i masovnog fuzz delirija. Ovaj je album još jedna potvrda raznovrsnosti kojom se predstavljaju publici.Njihovi su nastupi uživo, poznati  po tome što ih krase valovi neprekidnih emotivnih izboja.

Tko ih u tome može spriječiti; pa oni su crni čarobnjaci?!

Ulaznice su dostupne u pretprodaji po cijeni od 40,00 kn, na dan koncerta cijena raste na 60,00 kn.