“Sam u vodi” u novom ruhu Tereze Kesovije i Let 3
22. siječnja 2020.
Music Box (10920 Članci)
Podijeli

“Sam u vodi” u novom ruhu Tereze Kesovije i Let 3

‘Sam u vodi’ jedan je od neizostavnih hitova iz velike i uspješne diskografije Leta 3 objavljen davne 1989. na njihovom mitskom albumu ‘Two dogs fuckin”. Sada nam predstavljaju novu, fantastičnu verziju koju su realizirali s jednom od diva naše glazbene scene, legendarnom Terezom Kesovijom.

Njezin specifičan glas i izričaj savršeno su se uklopili uz Prljin vokal te uz nove aranžmane stvorili moćnu pjesmu od koje vas cijelim tijelom prolaze trnci i koju ćete, bez imalo sumnje, slušati na repeat.

„Kada sam bio mali padao sam u nesvijest kad je pjevala, kad udahne osvoji cijeli svijet pa sam često maštao o suradnji i uvijek mislio da je to nemoguće. Tereza je nevjerojatna jaka osoba koja ima ogromnu energiju, fenomenalan glas, očito zato može otpjevati ovu zahtjevnu pjesmu koja traje 10 minuta u kojoj se nježno pjeva i neljudski urliče… Uz Prlju to može samo Tereza!“ – kaže Mrle, a Prlja dodaje: „Ona je kao osoba, dama i umjetnica jedinstvena pojava. Malo je ljudi s takvom količinom energije. Moj bonton mi nalaže da ne spominjem njezinu dob, ali pored velike Tereze u studiju sam se osjećao kao pučkoškolac, doslovno su mi se gaće tresle. Ta žena je zemljotres. Sretan sam i ponosan što sam dobio priliku s takvom veličinom dijeliti mikrofon i pjesmu.“

Let 3 jedan su od najkreativnijih bendova na našim prostorima, omiljeni među strukom i publikom zbog svog beskompromisnog izražavanja, nepodilaženja bilo kome ili bilo čemu te pomicanju granica svojim glazbenim stvaralaštvom. Svaki njihov projekt dočekan je s ogromnom znatiželjom jer nitko ne iznenađuje i oduševljava kao što to radi Let 3.

Jedan od njihovih in progress projekata, dijelom kojeg će biti i ova zastrašujuće dobra verzija ‘Sam u vodi’, najavljeni je album s obradama klasika diskografije Leta 3. Prvi put su ga predstavili prije dvije godine na AntiValentinovu #3 novim ruhom ‘Izgubljenih’. Uz zvuke mariachi benda El Combo i rap TBF-a, ‘Izgubljeni’ su uz rockersku žestinu, dobili melodiju Meksika te intrigantne stihove TBF-a, a od tadašnje antivalentinovske publike ovacije na prvu izvedbu. Te su večeri premijerno izveli još jedno zanimljivo glazbeno ostvarenje. Riječ je o pjesmi ‘Tišu’, šatrovačkoj obradi velikog hita Novih Fosila ‘Šuti moj dječače plavi’, u kojoj su veselu energiju Meksika trubama, gitarama i violinama, odlično dočarali El Combo. Letovci su nastavili suradnju s veselim mariachima i ususret prošlogodišnjem izdanju AntiValentinova, uz pojačanje najbržeg trzaja u speed metalu, duše od čovjeka i rockera velikog srca – Vuce, predstavili ‘Goluba Vasu’, apdejtanu verziju legendarnog ‘Goluba Dinka’.

I ove nam godine, na prvoj petoljetki AntiValentinova, riječki rockeri pripremaju audio-vizualni spektakl, na kojem ćemo po prvi puta uživo čuti i ovu moćnu suradnju Leta 3 i Tereze Kesovije.

Foto: Zoe Šarlija