Luka Šulić u Berlinu glazbom odao počast žrtvama Holokausta
27. siječnja 2020.
Nikola Knežević (2799 Članci)
Podijeli

Luka Šulić u Berlinu glazbom odao počast žrtvama Holokausta

Danas se obilježava Međunarodni dan sjećanja na žrtve Holokausta. Tim povodom, svjetski poznati violončelist Luka Šulić je iskoristio svoj posjet Berlinu i glazbom odao počast stradalim žrtvama.

Spomenik ubijenim eeropskim Židovima ili skraćeno spomenik Holokausta otvoren je u svibnju 2005. godine i na njemu se nalazi 2711 uzidanih blokova na površini od 19.000 kvadratnih metara. Luka Šulić je između blokova koji čine spomenik odsvirao čuvenu pjesmu Johna Williamsa iz filma “Schindlerova lista”  i na taj način odao počast stradalim žrtvama.


Na službenoj Facebook stranici publika je imala prilike čuti uživo Lukino izvođenje poznate filmske pjesme, čime je želio skrenuti pažnju na to koliko je ljudski život važan i koliko je bitno da nikad ne zaboravimo sve stradale. Pored videa, osvanuo je i citat “Svatko tko spasi jedan život, spasio je čitav svijet”, čime je Luka naglasio činjenicu da glazbenici mogu skrenuti pozornost na važne stvari i da svoju glazbenu i stvaranje mogu iskoristiti za podizanje svjesti ljudi za neke bitne teme.

Glazbu iz filma “Schindlerova lista” domaća publika će imati priliku čuti 5. veljače u Lisinskom u Zagrebu i dan kasnije u Sava Centru u Beogradu gdje će uživo izvesti svoj prvi samostalni projekt pod nazivom “Vivaldi and more”.

Foto: Simone Di Luca