Rezerve posebni gosti Bajagi i Instruktorima u Zagrebu
31. siječnja 2020.
Music Box (10959 Članci)
Podijeli

Rezerve posebni gosti Bajagi i Instruktorima u Zagrebu

Neopisiva lakoća kojom Bajaga rasprodaje svoje zagrebačke nastupe još jednom će se pokazati u punoj snazi jer je za koncert kojeg će odsvirati 14. veljače u Hali ostalo posljednjih 500 ulaznica. Program će, kao specijalni gosti, otvoriti odlična grupa Rezerve.

U biografiji makarskih Rezervi zapisano je da spajaju romantično i tragično, modern i retro, pettyjevske rifove i ramonesovsku zaigranost. Proteklih nekoliko sezona nastupali po festivalima u regiji i skupljali iskustvo, pri čemu posebno ističu svirke na RockOffu, banjalučkom Demofestu i u zagrebačkoj Tvornici kulture. Sredinom 2018. grupa je objavila debi album “Ravno u zamku” s kojeg su skinuta niz singlova – „Madona”, „Ne voli, ne voli”, „Potoci suza”, „Koga briga za zvijezde” i “Oduzimaš dah” – a domaća kritika ga je mahom nahvalila. Sredinom prošlog studenog predstavili su singl „Srce na rukavu“ kojim najavljuju drugi studijski album planiran za 2020. godinu.

Na dva tjedna do održavanja u ponudi je posljednjih 500 ulaznica i procjenjuje se da će biti rasprodane do sredine sljedećeg tjedna.

Čast da svojim nastupom otvori Halu, novu zagrebačku multifunkcionalnu dvoranu smještenu u Heinzelovoj 96a i prvi se upiše na popis izviđača koji će je rasprodati pripala je tako jednom od najomiljenijih, ali i najvećih glazbenika ovog podneblja. Stvorivši neke od bezvremenskih pjesama, poput „Sa druge strane jastuka“, „Tišina“, „Verujem – ne verujem“, „Život je nekad siv nekad žut“, „Plavi safir“, „Godine prolaze“, „Kad hodaš“, „Zažmuri“, „U sali lom“, „Lepa Janja, ribareva kći“, „Moji drugovi“, „Ti se ljubiš“, „Tamara“, „Dvadeseti vek“ ili „Muzika na struju“ Bajaga je sa svojim Instruktorima prodao više od impresivnih pet milijuna nosača zvuka i bez problema se do danas zadržao na vrhu najvećih i najpopularnijih glazbenika u Hrvatskoj.

Trenutno aktivna cijena ulaznica iznosi 130 kn.