Editors ususret zagrebačkom koncertu predstavili novi video spot
3. veljače 2020.
Music Box (10959 Članci)
Podijeli

Editors ususret zagrebačkom koncertu predstavili novi video spot

Birminghamska rock petorka započela je prošli četvrtak veliku europsku “Greatest Hits” turneju spektakularnim koncertom u Parizu, a sve fanove koji nestrpljivo iščekuju njihov dolazak u zagrebačku sportsku dvoranu Dom sportova ovu subotu, 8. veljače, počastili su danas predstavljanjem novog videospota.

Video za novu pjesmu “Upside Down”, koja je predstavljena na nedavno objavljenom prvom best-of albumu “Black Gold”, režirao je Rahi Rezvani. Dinamičnom igrom svjetla i sjene, Rizvani je dodatno naglasio mračnu atmosferu pjesme i “mentalnu klaustrofobiju” koja se odražava u njenim stihovima.

Velika europska turneja koja broji više od 27 nastupa vodi ih na pozornice kultnih europskih dvorana i arena, a nastupi u Glasgowu, Manchesteru, Antwerpenu i Dublinu već su mjesecima prije turneje unaprijed rasprodani. Gostovanje u zagrebačkom Domu sportova bez sumnje je najveće strano gostovanje u Zagrebu koje će obilježiti veljaču 2020. te je ujedno najveće samostalno gostovanje Editorsa u Hrvatskoj nakon što je sastav svoju popularnost dokazao više puta rasprodanim klupskim i festivalskim nastupa. Kao predgrupa nastupit će belgijski dark new wave bend Whispering Sons.

Grupa, koja se tijekom 15 godina impresivne karijere jako posvetila fanovima iz Hrvatske, spada u red rijetkih izvođača koji se kod nas iz koncerta u koncert sele u sve veće prostore. S biografijom ispunjenom globalnim hitovima i fantastično primljenim albumima, došao je pravi tren da se istaknu sva najvažnija autorska dostignuća benda. Aktualni album “Black Gold” koji prati turneju “Greatest Hits” objedinjuje najveće hitove Editorsa i ujedno je retrospektiva dosadašnje uspješne karijere benda s 13 pjesama objavljenih na njihovih šest studijskih albuma, kao i tri potpuno nove pjesme. Uz rock himne “Munich”, “Smokers Outside The Hospital Doors”, “Papillon”, “Ocean of Night”, “Sugar”, “Hallelujah (So Low)”, “A Ton Of Love”, “An End Has A Start”, tu su i nove stvari, himna ljetnih festivala “Frankenstein” i naslovni singl “Black Gold” te upravo predstavljeni “Upside Down”.

Ulaznice su u prodaji po 190 kn. Ukoliko ih ostane, na dan koncerta ulaznice će iznositi 220 kn.

Foto: Rahi Rezvani