Sheck Wes, Metronomy, Marky Ramone i još 25 žestokih bendova upravo objavljeni za EXIT 2.0!
4. veljače 2020.
Music Box (10920 Članci)
Podijeli

Sheck Wes, Metronomy, Marky Ramone i još 25 žestokih bendova upravo objavljeni za EXIT 2.0!

Američki hit reper Sheck Wes, jedan od vodećih britanskih indie-rock bendova Metronomy, dobitnik Grammy nagrade za životno djelo i živa ikona punka Marky Ramone, kao i newyorški hard core heroji Agnostic Front, predvode žestoka pojačanja i listu od 28 novih izvođača ovogodišnjeg EXIT festivala!

S njima na Tvrđavu dolaze i finski pankeri Rattus, bostonski hard core bend Death Before Dishonor, avangardni norveški kvartet Shining, švedske hard rock heroine Thudermother, melodični pankeri iz Londona Guitar Gangsters, hrvatski kantautor J.R. August, beogradska supergrupa Minilinija, ali i mnogi drugi koji se pridružuju već objavljenim zvijezdama jubilarnog Exita, kao što su David Guetta, Tyga, James Arthur, Fatboy Slim, Boris Brejcha, ARTBAT

Već potvrđenim imenima Fusion bine Exita, među kojima su Buč kesidi, Kosheen, Love hunters i E-play, sada se pridružuje i J.R. August, što je pseudonim iza kojeg se krije hrvatski kantautor Nikola Vranić, pjevač, producent i multi-instrumentalist koji predstavlja jednu od istaknutih ličnosti hrvatske autorske scene. On će predstaviti svoj debitantski album “Dangerous Waters”, koji je istinski biser regionalne indie scene. Na Fusion dolazi i supergrupa Minilinija, sastavljena od članova nekoliko poznatih beogradskih bendova, okupljenih oko ideje istraživanja suvremene elektronske glazbe, a koji su ujedno bili i jedini predstavnici Srbije na „FiftyFifty Lab“ festivalu u Briselu. Izuzetno moćnu svirku na istoj bini pružit će beogradski garažni trio Šajzerbiterlemon, koji su u svibnju prošle godine izdali svoj prvi album „Iza naših zidova“, a ove koncertne sezone brojnim svirkama promovirali kako album prvenac, tako i „Hali Gali kompilaciju”. Pored njih na Fusion binu pravo iz Švedske dolijeću i hard rock metal heroine, Thundermother.

Dio snažne postave Explosive bine bit će jedno od najvećih svjetskih imena hardcore pravca Agnostic Front, bostonski hardcore sastav Death Before Dishonor, kultno anarho punk ime visoko kotirano u underground krugovima Rattus, sve popularniji avangardni norveški sastav Shining, kao i melodični street punk bend iz Londona Guitar Gangsters. Ovom gitarskom prazniku pridružuju se jedno od najkvalitetnijih imena skandinavske scene Misconduct, danski punk rock trio koji u ovim krajevima ima ozbiljnu bazu fanova Movement, dinamičan i direktan death thrash metal iz Švedske, Terminal Prospect, furiozni death black metal iz Češke Bohemist, brazilski thrash metal bend Nervosa, koji je u konstantnom usponu i neprestanim turnejama širom svijeta, te autentičan finski gothic metal s primjesama dark rocka Lamori, lucidna fuzija black metala i surovog hardcore zvuka Hexis i meksička death metal mašinerija Armada. Svoje predstavnike imat će i regionalna i domaća scena, koju će za specijalnu proslavu 20. rođendana EXIT festivala činiti veterani groove metala Overdive i hardcore punk borci Proleće koji će na Exitu obilježiti 30 godina od nastanka. Svoje mjesto dobiva i sve poznatije, domaće sludge stoner ime Hill, petočlani melodični death metal bend Nemesis, kao i grindcore gerila Stranger iz Hrvatske. Publika će uživati i u nastupima nekih od najboljih domaćih thrash metal bendova Alitor i War Engine kao i hrvatskih hardcore punkera Smrt razuma koji u toku ove godine izbacuju debi album.

Trenutno je u prodaji ograničeni kontigent kompleta EXIT karata po cijeni od 450 kn, što predstavlja visokih 55% uštede u odnosu na finalnu cijenu!