Gitaristički velikan Joe Satriani najavio novi album pjesmom “Nineteen Eighty”
9. veljače 2020.
Nikola Knežević (2799 Članci)
Podijeli

Gitaristički velikan Joe Satriani najavio novi album pjesmom “Nineteen Eighty”

Joe Satriani i u svojoj 63. godini ne staje! Jedan od najvećih gitarista današnjice najavio je novi studijski album “Shapeshifting” i već je otkrio prvu pjesmu.

“Nineteen Eighty” naziv je potpuno nove pjesme Joea Satrianija u kojoj nas vraća u 80-e godine prošlog stoljeća, ali i još jednom potvrđuje svoj nevjerojatan talent. Satch, ikona gitarističke glazbe, dostavlja i svoj prepoznatljivi stil sviranja i pokazuje kako bez obzira na godine nije izgubio brzinu.

Novi studijski album stiže 10. travnja za Legacy Recordings, a na njemu je ugostio basista Jane’s Addictiona, Chrisa Chaneya, bubnjara Kennyha Aronoffa, klavijaturista Erica Caudiexa, zatim Christophera Guesta na mandolini te Lisu Coleman na klaviru, koja je bila članica Princeovog pratećeg benda The Revolution.

Na albumu će biti 13 pjesama, a jedna od njih je “Nineteen Eighty”. Satriani je rekao kako ga cijeli album podsjeća na razdoblje s The Squares, njegovim prvim bendom, a kako je oduvijek bio obožavatelj Eddieja Van Halena, za svoj zvuk koristi njegov vintage MXR EVH phaser.

“On je kristalizirao tu eru 70-ih i ranih osamdesetih kada je spasio rock gitaru”, rekao je .

Nakon objavljivanja albuma Satriani kreće i na turneju, dok su nama najbliži Beč 7. svibnja i Budimpešta 8. svibnja.