Pink Floydi objavili prvu novu pjesmu nakon 1994. godine!
8. travnja 2022.
Music Box (11096 Članci)
Podijeli

Pink Floydi objavili prvu novu pjesmu nakon 1994. godine!

Pink Floyd objavili su novu pjesmu “Hey, Hey, Rise Up!” U pjesmi se pojavljuje Andriy Khlyvnyuk (iz ukrajinskog benda Boombox). Konkretno, nova pjesma ima Khlyvnyukov vokal s objave na Instagramu na kojoj je ranije ove godine pjevao domoljubnu ukrajinsku pjesmu na Sofijskom trgu u Kijevu.

Uz pjesmu je objavljen i spot u režiji Mata Whitecrossa. A u ovoj postavi Pink Floyda vidimo Davida Gilmoura i Nicka Masona, zatim dugogodišnjeg basista zadnje faze Pink Floyda i Davida pratećeg benda Davida Gilmoura, Guya Pratta te klavijaturista Nitina Sawhneya. Prihod od singla ići će u Humanitarni fond Ukrajine.

Prošlog mjeseca Pink Floyd su povukli dio svoje glazbe s ruskih i bjeloruskih digitalnih glazbenih platformi kako bi se solidarizirali s Ukrajinom. U izjavi o novoj pjesmi, Gilmour je rekao: “Nadam se da će dobiti široku podršku i publicitet. Želimo prikupiti sredstva za humanitarne dobrotvorne organizacije i podići moral. Želimo izraziti svoju potporu Ukrajini i na taj način pokazati da većina svijeta smatra da je potpuno pogrešno da supersila napada nezavisnu demokratsku zemlju kakva je Ukrajina postala.”

Izvor: Pitchfork