Stone Temple Pilots imaju prvi akustični album iznimno osobne tematike
11. veljače 2020.
Music Box (10907 Članci)
Podijeli

Stone Temple Pilots imaju prvi akustični album iznimno osobne tematike

Američki rockeri Stone Temple Pilots krenuli su s novom avanturom i objavili prvi akustični album “Perdida”, slojevito izdanje koje sadrži 10 novih, iznimno intimnih pjesama protkanih introspektivnim tekstovima s kojima će vas povesti na emotivno glazbeno putovanje.

Osim intimnijih tekstova, bend ovom prilikom proširuje svoj glazbeni teritorij kroz korištenje neočekivanih instrumenata poput flaute, saksofona, vintage klavijatura, gitarona i marxophonea koji se graciozno protežu po albumu. U pitanju je drugi album koji su objavili s novim pjevačem Jeffom Guttom, koji se pridružio 2017. godine originalnim članovima Deanu i Robertu DeLeou i Ericu Kretzu. Ovaj sveukupno osmi studijski album, bend je sam producirao i njegov veći dio snimio ranije ove godine u Kretzovom Bomb Shelter Studiju.

Naziv albuma na španjolskom znači ‘gubitak’, što dodatno pojašnjava i izjava gitarista Deana DeLeoa: “Moraš to proživjeti da bi ga mogao napisati, a ovaj uradak je odraz onoga gdje smo se nalazili u posljednje vrijeme”. S druge strane, vokal Jeff Gutt ističe kako si je morao dopustiti biti što ranjiviji pišući tekstove jednako kao što su Dean i Robert bili prilikom pisanja glazbe.

Ovoga proljeća, Stone Temple Pilots kreću na turneju po Australiji, a potom od 19. lipnja planiraju veliku ljetnu turneju s Nickelbackom po SAD-u i Kanadi, koja će trajati sve do 3. listopada. Novo izdanje “Perdida” dostupno je na CD-u, vinilu te na digitalnim streaming i download servisima.

Popis pjesama na albumu “Perdida”:

  1.  “Fare Thee Well”
  2. “Three Wishes”
  3. “Perdida”
  4. “I Didn’t Know The Time”
  5. “Years”
  6. “She’s My Queen”
  7. “Miles Away”
  8. “You Found Yourself While Losing Your Heart”
  9. “I Once Sat At Your Table”
  10. “Sunburst”