Jura Stublić & Film najavili tradicionalni koncert u Tvornici kulture
19. veljače 2020.
Music Box (10907 Članci)
Podijeli

Jura Stublić & Film najavili tradicionalni koncert u Tvornici kulture

Glazbenik koji je uvjerljivo najviše puta nastupio u Tvornici kulture, Jura Stublić, sa svojom će grupom Film upisati još jedan koncert i to u subotu, 4. travnja.

Jedan od najpoznatijih skladatelja i vokala ovih prostora na sceni je prisutan još od sredine 70-tih. Već prvi singl grupe Film “Kad si mlad / Zajedno” objavljen 1980. zajedno s klasikom “Neprilagođen” donijeli su im veliku popularnost i utrli put prema debi albumu “Novo! Novo! Novo! Još jučer samo na filmu a sada i u vašoj glavi“. Do sredine 80-tih Film su objavili još tri kultna studijska albuma (“Zona sumraka”, “Signali u noći” i “Sva čuda svijeta”) te 15-minutni live mini LP “Film u Kulušiću – Live” koji se smatra jednim od najboljih koncertnih snimaka u povijesti naše glazbene scene. Nakon albuma “Signali u noći” u grupi dolazi do brojnih promjena te do kraja tog burnog desetljeća objavljuju još dva iznimna albuma “Sunce sja!” i “Zemlja sreće”, a u sljedećem i velike hitove “E moj druže Beogradski” i “Bili cvitak”. Jura Stublić bez sumnje nosi jednu od najkreativnijih i najuzbudljivijih pjesmarica u povijesti naše rock scene. “Neprilagođen”, “Dijete ulice”, “Moderna djevojka”, “Zajedno”, “Zamisli život u ritmu muzike za ples”, “Kad si mlad”, “Rijeke pravde”, “Boje su u nama”, “Ti zračiš zrake kroz zrak”, “Signali u noći”, “Pjevajmo do zore”, “Sjećam se prvog poljupca” samo su dio impresivnog repertoara ovog karizmatičnog frontmana i autora, jedinstvenog Jure Jupitera.

Prema osobnoj evidenciji Jura je u Tvornici nastupio više od 30 puta pri čemu ga je pogledalo preko 50.000 posjetitelja. Kako je sam istaknuo – „broj publike koju sam skupio tijekom godina napunio bi tri Arene – no Jura Stublić se i dalje drži koncertne dvorane u Šubićevoj.

Ulaznice u pretprodaji iznose 70 kn, dok će na dan koncerta za ulaz trebati izdvojiti 90 kn.