Paraf, Obojeni program i Artan Lili koncertom slave 40 godina Novog vala
22. veljače 2020.
Music Box (10907 Članci)
Podijeli

Paraf, Obojeni program i Artan Lili koncertom slave 40 godina Novog vala

Glazbeni program ovogodišnjeg Kontakta, showcase festivala, koji se organizira od 18. do 21. ožujka 2020.  u znaku je proslave 40 godina Novog vala.

Jedni ga smatraju povijesti koja se vremenom pretvorila u bajku; drugi trenutkom koji je rock and roll na našim prostorima konačno svrstao u kulturu; treći ga smatraju najzdravijim pokretom otpora, koji prkosi jednoumlju…Koje god mišljenje uzeli kao definiciju, sigurno je da je Novi val najutjecajniji i najdugovječniji kulturni pokret rođen u ovom dijelu Europe. Kada je i službeno početkom osamdesetih godina prošlog stoljeća postao neizostavni dio kulturno-umjetničkog i uličnog života, Novi val je postao nezaustavljiv.

Već četiri desetljeća je prošlo otkako je Novi val zagospodario bivšim jugoslavenskim prostorima, a i danas ima još uvijek neispričanih priča, neotpjevanih i neodsviranih novovalnih melodija. Posljednjeg dana Kontakta, u subotu, 21. ožujka u 22:00, u beogradskom klubu Drugstore nastupit će upravo pioniri vala koji je promijenio tijek glazbenog stvaralaštva na našim prostorima, riječki Paraf i novosadski Obojeni orogram, kao i predstavnici mlađe generacije na čije je stvaralaštvo Novi val izuzetno utjecao – grupa Artan Lili.

Ulaznice za proslavu 40 godina Novog vala možete kupiti po promotivnoj cijeni od 1 000 dinara, redovna cijena će biti 1 200, a na sam dan koncerta 1 400 dinara.

Foto: Goran Nemarnik Gus