Vinko Ćemeraš pobjednik 3. sezone showa The Voice Hrvatska!
23. veljače 2020.
Music Box (10961 Članci)
Podijeli

Vinko Ćemeraš pobjednik 3. sezone showa The Voice Hrvatska!

U posljednjoj, 12. emisiji treće sezone popularnog glazbenog showa The Voice Hrvatska, titulu najljepšeg glasa osvojio je Vinko Ćemeraš.

Ovaj 25-godišnjak iz Čapljine, čiji je mentor u showu bio Davor Gobac, u posljednjoj se emisiji borio s još tri finalista, među kojima su bili Filip Rudan, Albina Grčić i Bernarda Bobovečki. Pobjedom u showu Vinko je osvojio ugovor s diskografskom kućom Universal Music Group, koju u Hrvatskoj predstavlja Universal Music Hrvatska.  U Finalu natjecanja Vinko je izveo tri pjesme; s „Pyro“ skupine Kings of Leon publiku je podsjetio na svoju Audiciju, zatim su njegov mentor Davor Gobac i on otpjevali duet “Pinokio”, a na samom kraju izveo je pjesmu „Pelin i med“ Dine Dvornika.

Podsjećamo, tijekom natjecanja, ovaj student informacijskih znanosti istaknuo se i svojim afinitetom prema rock glazbi, što je publika osobito zamijetila pri njegovoj izvedbi pjesme „Black“ utjecajnog sastava Pearl Jam:

The Voice Hrvatska nije Vinkovo prvo glazbeno iskustvo pred publikom; nastupao je na festivalima Exit i Star, a počeo je pjevati kao petnaestogodišnjak jer je prijatelju nedostajao vokal u bendu.

Treća sezona glazbenog showa The Voice Hrvatska s prikazivanjem je počela u prosincu prethodne godine te se sastojala od 12 emisija, koje su bile podijeljene u četiri faze: Audicija, Nokaut, Dvoboji i emisije Uživo. Za ulazak u jedan od četiri tima koje su mentorirali Vanna, Ivan Dečak, Massimo i Davor Gobac u fazi Audicija borilo se 79 natjecatelja.

Prva sezona showa bila je prikazana 2015. godine, kad je pobjedu odnijela Nina Kraljić, koja je nakon toga u izdanju Universal Music Hrvatska kao debitantski singl predstavila pjesmu „Zaljuljali smo svijet“. Autorice pjesme su Ines Prajo i Arjana Kunštek, a producent Tihomir Preradović.

Titulu najljepšeg glasa Hrvatske u drugoj sezoni showa osvojila je Ruža Janjiš, koja je nakon pobjede s Universal Music Hrvatska objavila dva singla, među kojima se posebno istaknuo njen debitantski singl „Neke dane“, u čijem su kreiranju sudjelovali Bruno Kovačić te austrijski producentski duo Martin Kromar i Florian Cojocaru.

„Čestitamo Vinku na pobjedi, kao i svim finalistima te sudionicima showa na izvanrednim nastupima. Veselimo se svakoj suradnji i jedva čekamo da s pobjednikom zakoračimo u studio i zajednički kreiramo njegov novi singl“, poručuju iz Universal Music Hrvatska.

Foto: Dario Njavro (HRT)