Zoran Predin: “Suradnja sa Zagrebačkom filharmonijom je jedan od najvećih trenutaka moje karijere”
2. ožujka 2020.
Nikola Knežević (2721 Članci)
Podijeli

Zoran Predin: “Suradnja sa Zagrebačkom filharmonijom je jedan od najvećih trenutaka moje karijere”

Zoran Predin, više od četiri desetljeća otkako je osnovao Lačni Franz (bilo je to 18.6.1979.), s glazbenicima Zagrebačke filharmonije i maestrom Krešimirom Batinićem priprema se istrčati “počasni krug” kroz svoj izvanredan opus.

Koncert “Počasni krug” u Off ciklusu Zagrebačke filharmonije 6. ožujka u Lisinskom zasigurno je jedan od Predinovih koncerata karijere. Kojem, dakako, treba svjedočiti.

Predin ističe kako se nadao kako će jednog dana nastupiti sa svojim programom u pratnji filharmonije, ali ne i da će to biti Zagrebačka filharmonija zbog čega ovu suradnju smatra jednim od najvećih uspjeha svoje već uspješne karijere. Ovu suradnju uspoređuje sa sljedećim:

“Možda snimanjem zajednićkog albuma s Arsenom, promocijski koncerti gypsy swing programa ‘Ljubavnik iz ormara’ u Sidneyu, u Parizu, Londonu, Dublinu i Berlinu, suradnja s Boškom Petrovićem i Damirom Kukuruzovićem, album ‘Za šaku ljubavi’ na kojem moje pjesme pjevaju Gibonni, Massimo, Dado Topić, Aki Rahimovski, pojedini albumi i koncerti s Lačnim Franzom itd.”

Zoran Predin ne staje pa već ima i planove nakon nadolazećeg koncerta sa Zagrebačkom filharmonijom:

“Slijede promocijski koncerti duplog LP/CD albuma ‘Tu smo-vaši smo!’ s grupom Lačni Franz, nastavak snimanja filma s radnim naslovom ‘Praslovan’ u režiji Slobodana Maksimovića, srpski prijevod zbirke kratkih priča ‘Glavom kroz zid’ u izdanju Vulkana u svibnju…”

Publika u Hrvatskoj ga iznimno poštuje i voli, a na pitanje može li takvo povjerenje ponekad biti i otežana okolnost odgovara jednostavno i samouvjereno:

“Ne. Baš obrnuto. To je najveća nagrada.”

Zoran Predin nastupa u petak, 6.3. u Off ciklusu Zagrebačke filharmonije. Ulaznice su u prodaji.