“Tako-tako”, stara pjesma Jinxa koja se nalazi u filmu “Punim plućima”, dobila videospot
16. veljače 2023.
Music Box (10743 Članci)
Podijeli

“Tako-tako”, stara pjesma Jinxa koja se nalazi u filmu “Punim plućima”, dobila videospot

“Tako-tako”, pjesma Jinxa s njihova albuma “Na zapadu” (Dallas Records. 2007.), naslovna je pjesma nagrađivanog dugometražnog igranog prvijenca redatelja Radislava Jovanova Gonza “Punim plućima“. Uz sekvence filma koje su pretočene u prateći video spot, glavnu ulogu odigrala je Jadranka Ivaniš Yaya.

„Punim plućima“ gorko slatki je dramedy čija radnja prati ponovno okupljanje davno raspale grupe nakon iznenadne smrti starog prijatelja. Unatoč međusobnim zamjeranjima i tajnama iz prošlosti, noć karmina postaje za njih noć zabave i sjećanja na neka bolja vremena. O svom debitanstkom dugometražnom filmu Gonzo kaže: „Ovaj film govori o ljubavi, ali i nemogućnosti komunikacije među ljudima koji nisu u stanju izbaciti suze kad im umre netko vrlo blizak. Za to im treba vremena jer su stisnuti u vlastitim ljušturama. Naočigled je to generacija ljudi istrošenih emocija, izgubljenih u pokušaju ostvarivanja vlastitih potencijala za koje im okolnosti nikad nisu bile naklonjene. Film istovremeno i slavi smrt kao nešto pozitivno jer je smrt u filmu zapravo produžetak njihova iskonskog prijateljstva, ali kolektivnog društvenog iscjeljenja.“

Radislav Jovanov Gonzo jedan je od najnagrađivanijih autora u povijesti nacionalnog filmskog festivala Dani hrvatskog filma, u dosadašnjoj karijeri režirao je više od 350 glazbenih spotova, pet dokumentarnih i dva kratka filma, a kao direktor fotografije potpisuje brojne igrane i kratke filmove. Uz režiju, Gonzo potpisuje i scenarij filma, a ostatak autorske ekipe čine: direktor fotografije Stanko Herceg, montaža Anita Jovanov, animacija Svebor Kranjc, skladatelj Coco Mosquito, obrada zvuka Frano Homen, scenografija Petra Poslek, kostimografija Tajči Čekada, majstorica maske Silvija Bradica. Glavni glumci su Aleksandra Naumov, Judita Franković Brdar, Krešimir Mikić, Rakan Rushaidat, Hrvoje Barišić, a u filmu se još pojavljuju Dražen Pavalić, Vanda Vujanić, Tvrtko Jurić, Lada Bonacci i Domagoj Ivanković.

„Punim plućima“ u kino distribuciju diljem Hrvatske kreće 9.3.2023.

Foto: Mare Milin