IZVJEŠĆE/FOTO: Kandžija u Boogaloou – plafon!
7. ožujka 2020.
Helena Ernoić (69 Članci)
Podijeli

IZVJEŠĆE/FOTO: Kandžija u Boogaloou – plafon!

Prije nekoliko dana smo za naš portal razgovarali s Kandžijom i prokomentirali koncertnu promociju aktualnog albuma koju je pripremao. Rekao je da će biti super, sviraju sve s novog albuma, bit će nešto i starih pjesama… Djelovalo je kao pravi razlog za posjetit klub Boogaloo ovog petka. A kad tamo – koncert koji se već sada može kandidirati za top događaje 2020. godine.

Ali krenimo redom. DJ Fu je već naveliko nizao hitove, da bi nešto iza 22 sata publiku zagrijao Pendrek, član hip-hop kolektiva 40industry. S kolegom, kojem na žalost nisam uhvatila ime, izveo je oko 20 minuta programa. Dvorana se već lijepo počela popunjavati, a u publici je svakako bilo ekipe koja je upoznata s radom ovog zagrebačkog repera. Bilo bi idealno da je barem još 10 minuta produžio jer se pokazao kao odličan izbor za zagrijavanje. A to je potvrdila i publika koja je na samom kraju s njim otpjevala stihove pjesme „Cigare“.

Uz akademskih 15 minuta od predviđene satnice, večer je krenula uz lagani intro, a onda je Kandžija s bendom udario ravno u glavu. Uz „Nema labavo“ svi su shvatili da će ovo biti nezaboravna večer, nabijena dobrom energijom. Pjesmu su vezali uz „Državna sisa“, jednim od singlova s aktualnog albuma, a onda je Kandžija kratko pozdravio publiku i nastavio s „Kruva, masti, paprike“, koju je publika otpjevala i nagradila velikim pljeskom. Simpatično je bilo vidjeti publiku za vrijeme pjesme „Nemoguće“ gdje su svi s rukama radili simbol srca i time popratili tekst pjesme.

Zatim je uslijedila svojevrsna pauza. Zapravo, koncert se odvijao u blokovima, a između je kao gost nastupio tajanstveni narator Stranac iz Zagreba s trenutnom adresom u Irskoj. Zanimljiv koncept koji se sadržajem itekako uklopio u tekstove Kandžijinih pjesama, ali sama prezentacija je bila nezgodna, zbog čega je tek pred kraj ovog stranca publika adekvatno nagradila pljeskom.

Idući blok je zasigurno bio jedan od najjačih. Krenuo je s novom „Turbo kvart“, čiji kraj je publika na kraju gromoglasno otpjevala, a nastavilo se s „Ja se zovem“ i neizostavnim hitovima poput „Donji Miholjac“ i „Đuro“.  Na pozornici su se pridružile i gošće, a to su bile Barbara Vlainić i Daria Cossetto na violinama, koje su inače sudjelovale i u aktualnom videu singla „Bambus i kavijar“. Na koncertu su svirale kroz nekoliko pjesama i jako lijepo su se uklopile.

Kada su zaključili i ovaj blok iz publike su počeli vikati „Stjepko, vrati se“, misleći da je vrijeme za bis. Uslijedio je još jedan blok, prije kojeg se Kandžija zahvalio i objasnio kako je u ovo dao svaki komadić sebe. Zato je i zamolio publiku da od ove večeri kući ponese samo lijepe trenutke. Za sam kraj još tri pjesme su rasplesale publiku koja je poludila do kraja i uz skakanje pjevala svaki stih.

Bilo je simpatično vidjeti da su dečki za svaki blok imali novu odjeću, pa su tako u jednom trenutku bili u košulji i kravati, a u drugom u šarenim majicama. A naravno, ne treba izostaviti ni bend. Iako su u smanjenom sastavu, u odnosu kako smo ih poznavali, dečki su jednako dobro zvučali kako na starim, tako i na novim pjesmama. A tu je i Toxara, koji je svojim vokalom u stopu pratio Kandžiju.

Bila je ovo prava gurmanska večer u glazbenom smislu. Mazalo se kruva, masti, paprike, pio se koktel od rakije i nosila se trenirka i kožnjak, da bi na kraju energijom probili plafon. Više od dva sata samih hitova učinili su ovu večer za pamćenje, baš kako je i Kandžija poželio.

Set lista:

Nema labavo
Državna sisa
Kruva masti paprike
Trenerka i kožnjak
Magična butra
Crkva
Desno
Nemoguće

Turbo kvart
Ja se zovem
Donji Miholjac
Bajkerica
Đuro
Koktel od rakije

Rodbina
ZAMP
Previše
Rokatiki
Seljak

Mače
Bambus i kavijar
Moć
Kičma
Ne brini se ništa

Bicikl
Jelena
Trube
I Forgot to Be Your Lover

Foto: Manuel Perlić