Nagrađivani country outlaw glazbenik Cecil Allen Moore vraća se u Zagreb
7. ožujka 2020.
Music Box (6697 Članci)
Podijeli

Nagrađivani country outlaw glazbenik Cecil Allen Moore vraća se u Zagreb

Rezervirajte četvrtak 30. travnja za povratak nagrađivanog outlaw country tekstopisca i pjevača Cecila Allena Moorea u Vintage Industrial. Ulaznice su u prodaji!

Rođen u Chattanoogi TN, Cecil Allen Moore započinje svoje glazbeno putovanje u ranim devedesetim kao solo izvođač. 1999 Cecil kreće na turneju s ikonom country glazbe Steveom Earleom tijekom koje upoznaje i Rogera Alana Wadea za kojeg je sljedeće dvije godine na turneji svirao solo gitaru. 2001. Cecil osniva band The Tennessee Rounders s kojim izdaje snima dva albuma i nastupali su sve do 2007. kada je bend raspušten.

2008. godine snima prvi samostalni album “The Leaving Side Of Gone” i kreće na prvu samostalnu turneju po Americi promovirajući isti album za koji je aranžmane i tekstove napisao sam. Album je snimljen u jednom sessionu od dvanaest sati.

Kao što je većina legendi outlaw pokreta učinila u sedamdestima prošlog stoljeća i Cecil okušava svoju sreću u Austinu u koji se seli 2010. i započinje snimanje drugog albuma pod nazivom “Making Sure the Story’s Being Told”. Tamo je ostao sve do 2013. kada se vraća nazad u državu Tennessee i smješta se južno od Nashvillea.

Cecil 2015. kreće  na svoju prvu europsku turneju u sklopu koje je svirao i u Hrvatskoj, a vratio se i godinu kasnije u Vintage Industrial u kojem će nastupati i ove godine 30. travnja.

Ulaznice za koncert u Vintageu iznose 60 kn u pretprodaji, odnosno 80 kn na dan koncerta.