#nedjeljnikomentar: Aklea Neon, Divlji dječak, Benston, Nina Badrić, One Step Away
8. ožujka 2020.
Nikola Knežević (2798 Članci)
Podijeli

#nedjeljnikomentar: Aklea Neon, Divlji dječak, Benston, Nina Badrić, One Step Away

Aklea Neon – “Zovi ju mama” (Aquarius Records)

Neki su je isticali kao jednu od najboljih, a neki kao jednu od najgorih pjesama ovogodišnje Dore. Nema smisla uopće komentirati ovo natjecanje, ali ako gledamo kvalitetu glazbe koja se našla na Dori, onda je ova pjesma najbolje ušla u taj okvir. Tekst koji i nema previše smisla, ritam koji će vas natjerati na micanje bokovima i dovoljno stvari koje će vas natjerati da glasujete. Sve ostalo ova pjesma nema, a to je pretjerana ozbiljnost kad je u pitanju stvaranje glazbe. No, Dora je loša zabava, kao što je i Eurovizija loša zabava. Ali Aklea Neon je ozbiljna cura koja zna raditi glazbu i savladati izazove, stoga drago mi je što je probala i ovo te se nadam da će sljedećih godina ovakva nebitna natjecanja zaobići u širokom luku. A i ovakve pjesme.

Ocjena: 2.5/5

Divlji dječak – “Proljeće” (Menart)

Dosta neodređena pjesma bez refrena i na tragu nekih modernih svjetskih pop pjesama. Samo što kasni sigurno 10 godina. Malo je monotona i glazbena podloga, ali i njegov vokal. Više mi se sviđa na rock tračnicama. Ništa novo, ništa neviđeno, ništa posebno. Nažalost, neuspjeh zagarantiran.

Ocjena: 2/5

John Benston And Jungle Disco Gang – “Nema sumnje” (DIY)

Nisam dugo čuo ovakvu plesnu glazbu, na tragu disco i funky glazbe. Ovo je jedan novi projekt na hrvatskoj glazbenoj sceni koji tek treba sazrijeti. Pri tome mislim na produkciju koja bi trebala biti puno bolja, a ovako zvuči kao jam session u studiju. Što je možda u nekim situacijama i dobro. Bubnjevi su mi nedorečeni, općenito ritam sekcija, dok su u određenim trenutima vokal i gitare nadjačali cijelu pjesmu. Solidna pjesma koja je mogla biti nešto puno bolje, ali to se očekuje u sljedećim radovima ovog projekta. Ipak za probijanje leda je dosta dobro.

Ocjena: 3/5

Nina Badrić – “Da biram” (Aquarius Records)

Još jedna lijepa i melodična balada Nine Badrić. Logično, kad iza nje stoji iskusni Ante Pecotić, dok se Nina s njim pridružila na glazbi. Aranžman potpisuju Shlla i Peggy, što je također logičan potez. A rezultat je uvijek minimalno dobar, a ovdje je riječ o vrlo dobroj pjesmi koja će pronaći svoj put do slušatelja, ali i radijskih urednika. Izašla je taman pred Dan žena i njezin koncert u Areni Zagreb, a mogla bi ponovno biti jedna od najboljih pjesama godine. Bit će ovo, čini mi se, ponovno Ninina godina. Jedino bih volio da je malo produkcija pjesme manje nabrijana jer je ipak riječ o emotivnoj pjesmi, ali to je samo moj ukus.

Ocjena: 4.5/5

One Step Away – “Kutak ljubavi” (Dostava zvuka)

Hrvatska je uvijek imala ozbiljnu punk rock scenu, a One Step Away su se s vremenom pozicionirali među bolje bendove te iste scene. Pjesmom “Kutak ljubavi” najavljuju i album, a riječ je o još jednom njihovom energičnom uratku koji do punog izražaja dolazi tek na koncertima. Iako ni studijski nije ništa manje atraktivna. Žestoka peglaona o kojoj nemam nešto previše reći. Produkcijski dosta dobro odrađena, sviđa mi se solaža u drugom dijelu pjesme, ali i lijepi back vokali koji umanjuju žestinu. Cool!

Ocjena: 3.5/5