Nova pjesma Matea Pilata “Do tebe” priča priču o nadi i pronalasku onog što je zaista bitno
24. ožujka 2020.
Music Box (6712 Članci)
Podijeli

Nova pjesma Matea Pilata “Do tebe” priča priču o nadi i pronalasku onog što je zaista bitno

Novi singl “Do tebe” talentiranog Matea Pilata prava je proslava osobne pobjede nad životnim nedaćama, ljubavnim brodolomima i pronalaženje svjetla na kraju tunela, koje je u ovim turbulentnim vremenima apsolutno neophodno.

Na prvu “Do tebe” zvuči kao još jedna tipična ljubavna pjesma, ali kako kaže Mateo, ona u sebi krije puno više:

“Ova pjesma nije samo ljubavna. Poruka je na prvu loptu vrlo jasna, pronalazak prave ljubavi, one ljubavi nakon koje cijeli vaš život ulazi u drugu dimenziju, dimenziju punu novih boja, zvukova i osjećaja… Za mene je ova pjesma puno vše od toga. Predstavlja mi i odraz svih teško pređenih puteva, zabluda i obmana koje nam se nude dok pogrešno mislimo kako zapravo živimo ljubav. Također i sve osobne pobjede nakon životnih poraza, pronalazak smisla u sebi samom nakon emotivnih brodoloma. Priča je to o nadi,  pronalasku nečeg što napokon vrijedi , čak i kad polako gubimo vjeru da je to uopće i moguće.”

Tema pjesme svima nam je karakteristična i jako bliska te Mateo vjeruje da će se većina s njom moći poistovjetiti:

“Nije se trebalo posebno truditi kako bih izvukao najdublje osjećaje za ovu pjesmu- zbilja su mi oči bile stalno suzne dok smo snimali. Vjerujem da emocije iznesene i proživljene na takav način uvijek pronalaze svoj put do srca svih onih koji će pjesmu ikada poslušati. Čast mi je nazvati ovu pjesmu svojom i uvjeren sam kako će zaživjeti u najljepšem mogućem smislu i vratiti nadu onima koji su je, tragajući za  ljubavlju, negdje usput izgubili.”

Pjesmu autorski potpisuju Ines Prajo (glazba), Arijana Kunštek (tekst) i Ivan Popeskić (aranžman) s čijim radom je Mateo naprosto oduševljen:

“Postoje situacije i trenuci koji dirnu čovjeka u samu srž njegovih emocija. Za mene je to bio trenutak kada su mi Ines i Arijana predstavile pjesmu „Do tebe“. I iako nikada nisam sumnjao u njihovu moć prenošenja najdubljih, pa i onih teže prenosivih emocija, za mene su one ovaj put nadišle same sebe.”