Umro Bill Rieflin, bubnjar R.E.M.-a, Ministryja i King Crimsona
25. ožujka 2020.
Music Box (8992 Članci)
Podijeli

Umro Bill Rieflin, bubnjar R.E.M.-a, Ministryja i King Crimsona

Bill Rieflin, koji je bio bubnjar Ministryja, R.E.M.-a i King Crimsona, preminuo je u 59. godini života, javlja Consequence of Sound. Uzrok smrti još nije potvrđen, ali neki mediji prenose kako je u pitanju borba s rakom.

Vijest je potvrdio gitarist King Crimsona, Robert Fripp, koji je na Facebooku napisao

“Poziv Tracy Rieflin iz Seattlea…Tracy je rekla Toyahu i meni da je dan bio siv, a nakon što je Bill umro oblaci su se razišli i nebo je postalo plavo u 15 minuta. Leti slobodno, brate Bill. Moj život je bio značajno bogatiji što sam te poznavao.”

Karijeru je započeo 70-ih i 80-ih godina u Seattleu, a svirao je tada s bendovima kao što su The Telepaths i The Blackouts. Nekoliko članova potonjeg kasnije su se pridružili Ministryju. Upravo je ta industrial scena donijela slavu ovom bubnjaru jer je bio dio klasičnih albuma Ministryja poput “The Land of Rape and Honey”, “The Mind Is a Terrible Thing to Taste” i “Psalm 69: The Way to Succeed and the Way to Suck Eggs”.

2003. godine pridružio se R.E.M.-u gdje je bio do raspada sastava 2011. godine. Pojavio se na albumima “Around the Sun”, “Accelerate” i “Collapse Into Now”. Do smrti bio je član King Crimsona, iako više nije bio na turnejama još 2016. godine.

Izvor Consequence of Sound

Foto: Facebook R.E.M.-a