#svježasrijeda: DeathbyRomy – dark pop s rock stavom
15. travnja 2020.
Music Box (11007 Članci)
Podijeli

#svježasrijeda: DeathbyRomy – dark pop s rock stavom

U našoj tjednoj rubrici #svježasrijeda predstavljamo vam interesantna nova glazbena imena iz Universal Music kataloga, za koja vjerujemo da će plijeniti pažnju publike i medija u narednom razdoblju. Naš odabir za ovu srijedu je: DeathbyRomy!

DeathbyRomy, 19-godišnja pjevačica iz Los Angelesa, posjeduje jedinstvenu glazbenu estetiku, koja ju čini autentičnom kantautoricom u današnjoj pop glazbi. Pjesme koju stvara sadrže izravnu energiju hip-hopa te strast rocka. Svoju jedinstvenu energiju mlada je glazbenica pretočila i u singl „Problems“.

Pjesma „Problems“ dio je EP izdanja „Love u  to Death“. Upečatljive gitare i beatovi te autentični aranžmani samo su neki od elemenata prisutnih na pjesmama koje su se na njemu našle. „Ovaj EP se definitivno može opisati kao intenzivno putovanje, sadrži puno jakih emocija, ali i određeno samopouzdanje koje do sad nisam uspjela pretočiti u moju umjetnost. Mislim da sam pronašla svrhu koju moram ispuniti kao glazbenica, nadam se da će publika slušajući moje pjesme otkriti slično samopouzdanje u sebi“, otkrila je pjevačica.

Kantautorica se navedenim singlom osvrće na temu s kojom se mogu poistovjetiti njeni vršnjaci:

„Mislim da se brojni ljudi mojih godina mogu pronaći u ovoj temi, tinejdžeri često misle da njihovi problemi imaju veliku težinu, dok je stvarnost potpuno suprotna“.

DeathbyRomy odrasla je u Los Angelesu, a pjesme je počela objavljivati već s 15 godina. Kao inspiraciju ističe utjecajne glazbenike kao što su The Beatles, Björk i Kanye West, na čijoj je diskografiji odrasla. Osim jasnom kreativnom vizijom koju želi ostvariti svojim radom, talentirana Amerikanka ističe se i upečatljivom vizualnom estetikom koju je pretvorila u svoj zaštitni znak. Kako ističe, glazbu koristi kao sredstvo kojim želi prenijeti pozitivnu i snažnu poruku.

Čitava #svježasrijeda playlista dostupna je za slušanje OVDJE.

Foto: Eugenio Schulz