Facebook će uskoro nuditi opciju naplate gledanja live streamova glazbenika kako bi im se pomoglo u krizi
28. travnja 2020.
Music Box (8958 Članci)
Podijeli

Facebook će uskoro nuditi opciju naplate gledanja live streamova glazbenika kako bi im se pomoglo u krizi

Facebook je objavio značajne promjene na svojoj platformi Facebook Live, uključujući planove za omogućavanje umjetnicima da naplaćuju koncerte prilikom ulaska korisnika na live stream.

Ostale promjene uključuju povratak Live Witha koji omogućuje co-hostu da se pridruži streamu i integraciju live streamova u online-only događaje. Tvrtka nije detaljno opisala detaljan plan ili kada će stupiti na snagu, tako da će se još vidjeti hoće li Facebook uzimati proviziju za to i hoće li se to ostvariti. Prema istom planu, događaji poput predavanja i konferencija također će moći prikupiti naplatu. U međuvremenu su aktivirane poveznice za donacije za streamove koji prikupljaju sredstva za neprofitne organizacije. Prema pisanju Pitchforka, glasnogovornik Facebooka rekao je kako će uskoro objaviti više detalja kada ih budu imali.

Industrija internetskih koncerata je u vrijeme koronavirusa imala sve više zahtjeva za live streamove umjetnika diljem svijeta i svakako je izašla ususret svima omogućavajući besplatne streamove, dok neki ipak nude ovu opciju isključivo plaćanjem, davanjem takozvanog tippinga ili napojnice.

Izvor: Pitchfork