Najbrojnija postava Elvis Stanić Group povodom Međunarodnog dana jazza
29. travnja 2020.
Music Box (11096 Članci)
Podijeli

Najbrojnija postava Elvis Stanić Group povodom Međunarodnog dana jazza

Elvis Stanić, najnagrađivaniji jazz skladatelj srednje generacije, okupio je sjajnu ekipu glazbenika, sve one koji jesu ili su bili dio Elvis Stanić Group. Povodom međunarodnog dana jazza koji se obilježava 30. travnja snimili su zajedno, ali odvojeno, izvedbu skladbe “Peter Pan Picking Strawberries”.

„U ovim, za nas glazbenike teškim vremenima izolacije, odlučili smo se boriti pozitivnom energijom i optimizmom pobijediti pandemiju. U videu koji smo snimili zajedno, a odvojeno – svatko u svojem kućnom studiju, skupili smo skoro sve glazbenike koji su svirali ili sviraju u Elvis Stanić Group u zadnjih dvadesetak godina. Skladbu Peter Pan Picking Strawberries imenovao je Boško Petrović, tijekom jedne naše svirke u legendarnom BP Clubu, jer ga je, kako nam je tada rekao, podsjetila na to zaigranog Petra Pana u mirisnom polju šumskih jagodica”rekao je Elvis Stanić. Skladbu “Petar Pan Picking Strawberries” Elvis je objavio na svom albumu “Bolja strana svijeta” objavljenom 2005. godine.

Uz Elvisa, novu izvedbu skladbe u glazbenoj produkciji Ivana Popeskića, snimili su glazbenici iz primorskog kraja: Marko Lazarić, Ivan Popeskić, Branimir Gazdik, Henry Radanović, Damjan Grbac i Goran Rukavina te Maasej Kovačević iz Čakovca te Primož Fleischman iz Ljubljane.

30. travnja obilježava se Međunarodni dan jazza te je ta svjetska organizacija video izvedbe u produkciji Sinstatica uvrstila u svoj službeni program #JazzDayAtHome.

„Uživajmo zajedno u jazzu i neka nas glazba čini boljima i sretnijima”poručio je Elvis za kraj.

Foto: Promo