#svježasrijeda: Conan Gray – pop fenomen i glas generacije Z
13. svibnja 2020.
Music Box (10920 Članci)
Podijeli

#svježasrijeda: Conan Gray – pop fenomen i glas generacije Z

U našoj tjednoj rubrici #svježasrijeda predstavljamo vam interesantna nova glazbena imena iz Universal Music kataloga, za koja vjerujemo da će plijeniti pažnju publike i medija u narednom razdoblju. Naš odabir za ovu srijedu je: Conan Gray!

Sa skoro 500 milijuna streamova, rasprodanim turnejama i statusom jednog od glazbenih predvodnika generacije Z, Conan Gray donosi priču o uspjehu ostvarenom usprkos brojnim preprekama. Američki pjevač svoj je glas pronašao na debitantskom albumu „Kid Krow“, čiji singl „Maniac“ s razlogom osvaja pažnju slušatelja.

„Moje je djetinjstvo bilo vrlo nesretno. Ovaj album mi je dao priliku da prihvatim outsidera u sebi. Ne želim se uklopiti u masu, to je nešto što napokon mogu sa sigurnošću mogu reći. Napokon sam progovorio o stvarima s kojima se do sad nisam mogao suočiti – nedostatak ljubavi jedan je dio toga. Nadam se da će slušatelji pronaći utjehu u mojoj glazbi“, otkrio je mladi kantautor koji je prve pjesme počeo pisati s 12 godina.

Na debitantskom albumu američkog glazbenika našlo se 12 pjesama, među kojima se posebno ističe   „Maniac“, plesna pjesma inspirirana konceptom bivših ljubavnih partnera koji i nakon prekida koriste svaki priliku kako bi ostvarili kontakt. Za singl je predstavljen i videospot inspiriran estetikom 80-ih:

Izravan i iskren pristup stvaranju pjesama Conanu su na samom početku karijere omogućili da se poveže s publikom. Zahvaljujući društvenim mrežama, slušatelji su ga imali priliku upoznati kao kantautora, izvođača, glazbenika i umjetnika. Conan je s 12 godina na svojem YouTube kanalu počeo objavljivati glazbeni sadržaj popraćen vizualima koje je sam kreirao, a njegova ga je upornost pretvorila u pop fenomen koji privlači milijunsku publiku i glas generacije Z.

#svježasrijeda playlista dostupna je za slušanje na linku: https://svjezasrijeda.lnk.to/playlista

Foto: Dillan Matthew